home

3 vragen aan Gert-Jan van Baaren, gynaecoloog

In deze rubriek van Verwijsnieuws leert u een van onze specialisten of een van de huisartsen waarmee we samenwerken beter kennen aan de hand van drie vragen. Deze keer: Gert-Jan van Baaren, gynaecoloog.

Hoe ervaar je de eerste periode als gynaecoloog in OLVG?

Mijn start in et OLVG ervaar ik als erg prettig. Iedereen is bereid je goed op weg te helpen en er is er is altijd een  mogelijkheid om te overleggen. Verder ben ik aangenaam verrast door de diversiteit van de patiënten in  OLVG. De uitdaging ligt wat mij betreft in het eigen maken van het werk op beide locaties; zoals het leren kennen van alle nieuwe collega’s en het vertrouwd raken met de logistiek en de protocollen.

Waar ligt jouw persoonlijke interesse?

In de afgelopen 2,5 jaar heb ik een fellowship urogynaecologie afgerond. Daar liggen dus vooral mijn interesses. Denk hierbij aan prolapsklachten, mictie- en defecatieklachten en pijnklachten in het bekken. Daarnaast heb ik een benigne gynaecologie profiel vanuit mijn opleiding tot gynaecoloog. In het bijzonder ben ik geïnteresseerd in robotchirurgie.

Welke ontwikkelingen op het gebied van Gynaecologie en Verloskunde zijn belangrijk voor verwijzers om te weten?

OLVG heeft een goed functionerend bekkenbodemteam met (uro)gynaecologen, urologen, proctologen, bekkenbodemfysiotherapeuten, bekkenbodemconsulenten en een psycholoog. We hebben wekelijks een MDO en maandelijks nemen de proctologen deel. Samen bieden we een breed palet aan behandelingen aan. Met verdere digitalisering willen we het zorgproces optimaliseren en de resultaten van onze behandelingen inzichtelijk maken, zowel op patiëntenniveau als op afdelingsniveau. Tot slot voeren we prolapsoperaties (sacrocolpopexie) nu ook op de robot uit.