Home

Verwijsnieuws

Snel op de hoogte van relevante informatie voor verwijzers?
Meld u aan voor ons verwijzersnieuws

Uitgelicht | 8 december 2017

‘2018 in teken van anderhalvelijnszorg’

Marieke Poel, accountmanager eerste lijn, blikt terug op een enerverend jaar en kijkt vooruit naar 2018. Saai wordt het nieuwe jaar in elk geval niet: ‘Met de eerste lijn en specialisten gezamenlijk optrekken, om iets concreets te bereiken voor onze patiënten, daar ga ik, ook in 2018, voor!’

Lees verder
 • Uitgelicht | 16 maart 2018

  Laatste levensfase op agenda Voorjaarssymposium West

  In OLVG, locatie West vond op 8 maart jl. het traditionele Voorjaarssymposium plaats voor huisartsen en specialisten verbonden aan deze op locatie. Het symposium werd redelijk goed bezocht door huisartsen, specialisten en ook een enkele HAIO. Het thema van de bijeenkomst, de samenwerking tussen huisarts en specialist binnen de palliatieve zorg, gaf genoeg stof voor interessante discussies en het uitwisselen van ervaringen.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 14 maart 2018

  Het weten waard over het symposium Zorg van de toekomst

  Na afloop van het jaarlijkse huisartsensymposium ‘de zorg van de toekomst? de toekomst van de zorg?’ op 19 januari jl. werden de belangrijkste conclusies vastgesteld in zogenaamde ‘take home messages’. Dit zijn interessante wetenswaardigheden die tijdens de bijeenkomst naar voren zijn gekomen en voor elke huisarts van belang kunnen zijn.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 13 maart 2018

  Welkom bij Open Podium OLVG

  Woensdag 4 april a.s. organiseert OLVG het jaarlijkse Open Podium, een avond vol muziek uitgevoerd door OLVG-medewerkers. Jazz, klassiek, musical, koorzang en moderne muziek, het komt allemaal voorbij. Variërend van een cellosonate van Beethoven tot een nummer uit de musical Wicked.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 13 maart 2018

  Subsidie voor onderzoek transmurale medicatiebeoordelingen

  De ziekenhuisapotheek van OLVG krijgt, samen met het VUMC, een subsidie van €344.400 van de KNMP (Beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers) voor het doen van onderzoek naar transmurale medicatiebeoordelingen. Doel is om, met een geïntegreerde en intensieve transmurale samenwerking, geneesmiddel gerelateerde problemen na ontslag te verminderen.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 13 maart 2018

  App Amsterdam Transmuraal nog beter beveiligd met pincode

  Om de app Amsterdam Transmuraal nog veiliger te maken, is er een pincode toegevoegd aan het smoelenboek. Dit betekent dat als u niet uitlogt uit het smoelenboek - wat de meeste gebruikers ook niet doen - u een volgende keer de pincode moet invoeren. Op deze manier kan iemand anders niet bij de gegevens in het smoelenboek, mocht u uw telefoon kwijtraken.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 12 maart 2018

  Steeds meer gynaecologische ingrepen onder sedatie in plaats van narcose

  OLVG past op beide locaties bij steeds meer gynaecologische ingrepen patiëntvriendelijke minimale sedatie toe. Door gebruik te maken van het slaapmiddel Propofol en eventueel een pijnstiller, komt de patiënte in een diepe slaap waarbij geen beademing nodig is en toch een goede pijnstilling plaatsvindt. Zo is de ingreep minder belastend voor de patiënt.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 5 maart 2018

  Gynaecoloog OLVG stelt vragen bij verouderde NHG-richtlijn over overgang

  In de uitzending van Nieuwsuur van 2 maart jl. stelt gynaecoloog Dorenda van Dijken vragen bij de terughoudendheid bij het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) om de eigen richtlijn voor de overgang te updaten. 'Hierdoor hebben huisartsen niet alle relevante informatie over overgangsklachten en blijven vrouwen onnodig met klachten doorlopen terwijl ze goed geholpen kunnen worden.'

  Lees verder

Pagina's