Verwijzers

Verwijsnieuws

Snel op de hoogte van relevante informatie voor verwijzers?
Meld u aan voor ons verwijsnieuws 

Uitgelicht | 21 september 2021

Begeleiding en sedatie bij kinderen met prikangst

De afdeling Kindergeneeskunde in OLVG is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met (prik)angst bij bijvoorbeeld bloedafname, vaccinaties, injecties, beeldvorming. Hierbij kunnen farmacologische en/of niet-farmacologische middelen worden ingezet. Samen met kind en ouders wordt een (sedatie)plan op maat gemaakt. De behandeling wordt uitgevoerd door de verpleegkundig specialist Kindergeneeskunde. 
 

Lees verder
 • Uitgelicht | 19 oktober 2021

  Nieuws vanuit Transmuraal Platform Amsterdam

  Transmuraal Platform Amsterdam is hard aan het werk om inhoudelijke afspraken te maken tussen huisartsen en ziekenhuizen. Er zijn al mooie resultaten geboekt, onder andere vanuit samenwerking tussen huisartsen en OLVG.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 15 oktober 2021

  Diabetes Challenge voor patiënten met diabetes type 2

  Vanaf 1 november start het Diabetescentrum van OLVG in samenwerking met Amsterdamse huisartsen en leefstijlcoaches met een nieuw zorgconcept voor mensen met diabetes type 2: de Diabetes Challenge. Met de Diabetes Challenge die start als pilot van een halfjaar wil OLVG de patiënten optimaal ondersteunen en uitdagen om zelf meer grip te krijgen op hun aandoening. De verwachting is dat met deze aanpak de diabeteszorg voor patiënten met type 2 diabetes mellitus doelmatiger wordt. 

  Lees verder
 • Uitgelicht | 15 oktober 2021

  Verwijzen naar de POP-poli

  De POP-poli in OLVG adviseert zwangere vrouwen met een (voorgeschiedenis van) een psychiatrische ziekte over (medicamenteuze) behandelingsmogelijkheden gedurende de zwangerschap en postpartum. Wij merken dat er minder wordt verwezen naar deze poli. Mogelijke oorzaak is dat het verwijzen nog niet goed verloopt. De verloskundige kan wel de indicatie doen. Maar alleen de huisarts mag verwijzen naar de POP-poli. 

  Lees verder
 • Uitgelicht | 07 oktober 2021

  Digitaal post IC-dagboek voor sneller herstel

  Op de Intensive Care is onlangs begonnen met het bijhouden van digitale IC-dagboeken voor de patiënt. Het vastleggen van gebeurtenissen draagt bij aan het verwerken van de opname. Daardoor is de kans kleiner op een ernstig post Intensive care Syndroom PICS). 

  Lees verder
 • Uitgelicht | 07 oktober 2021

  Zorg op afstand: nu ook via zorgplannen in de MijnOLVG app

  In het project Poli 2023 wordt volop ingezet op het ontwikkelen van digitale zorgplannen voor onze patiënten. De ambitie hierbij is het verminderen van het aantal onnodige en fysieke bezoeken aan OLVG. Dit levert zowel voor de patiënt als voor OLVG veel voordelen op. Op 27 september start de vakgroep MDL met het eerste zorgplan voor IBD-patiënten.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 22 september 2021

  OLVG opent multidisciplinaire poli voor vrouwen met complexe overgangsklachten

  Jaarlijks worden zo’n 450 vrouwen met ernstige overgangsklachten naar OLVG doorverwezen. Voor vrouwen die naast deze overgangsproblemen onderliggende aandoeningen hebben, zoals psychische problemen, slaapstoornissen, hartproblemen of een verhoogd risico op botontkalking, heeft OLVG de eerste multidisciplinaire polikliniek van Nederland geopend. Vrouwen met complexe klachten en een onderliggende ziekte hoeven daardoor niet meer van poli naar poli te hoppen.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 21 september 2021

  Enkele afspraken over teleconsulten

  U maakt steeds meer gebruik van onze teleconsulten. Daar zijn we heel blij mee. We brengen enkele afspraken hierover onder uw aandacht. Dit betreft ferritieve anemie, slaapproblemen, en het vermelden van het teleconsult in de verwijsbrief.

  Lees verder

Pagina's