Verwijzers

Verwijsnieuws

Snel op de hoogte van relevante informatie voor verwijzers?
Meld u aan voor ons verwijzersnieuws 

Uitgelicht | 30 maart 2021

Eerste hoog-risicopatiënten in OLVG gevaccineerd

Maandag 29 maart zijn de eerste hoog-risico patiënten in OLVG gevaccineerd. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn bij OLVG en volgens de Gezondheidsraad met voorrang een vaccinatie moeten krijgen. In totaal gaat het in deze vaccinatieronde om circa 2.000 patiënten. Over ongeveer 4 weken ontvangen zij de tweede vaccinatie.

Lees verder
 • Uitgelicht | 15 april 2021

  Menu ZorgDomein aangepast voor Plastische chirurgie

  Om het menu voor Plastische chirurgie in ZorgDomein te optimaliseren, heeft een werkgroep bestaande uit plastische chirurgen en huisartsen zich hier recent over gebogen. Dit heeft tot resultaat dat het zorgmenu er vanaf 20 april anders uitziet.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 30 maart 2021

  De CVA keuzehulp: eerste klinisch toepasbare keuzehulp in Nederland

  Keuzehulpen worden sinds enkele jaren in de zorg gebruikt om mensen samen met hun zorgverlener te laten beslissen bij de keuze voor een behandeling of een zorgaanbieder. De CVA keuzehulp is speciaal ontwikkeld voor patiënten die met een beroerte zijn opgenomen in het ziekenhuis. De keuzehulp ondersteunt hen bij de keuze voor een verblijfplaats na opname (de ontslagbestemming). De CVA keuzehulp is daarmee de eerste keuzehulp in Nederland die toegepast kan worden in de kliniek. De eerste ervaringen van patiënten en zorgverleners zijn positief. 

  Lees verder
 • Uitgelicht | 30 maart 2021

  Virtual Fracture Care: geen nacontrole maar app voor patiënt met simpel en stabiel letsel

  Sinds 2019 wordt in OLVG gewerkt volgens de Virtual Fracture Care methode: dit houdt in dat patiënten met relatief simpel en stabiel letsel na bezoek aan het ziekenhuis geen poliklinische nacontrole meer krijgen, maar alle informatie in de vorm van een app ontvangen om thuis te herstellen. Waarschijnlijk heeft een van uw patiënten ook al eens met deze app te maken gekregen. In dit bericht zetten we nog eens voor u op een rij om welke patiënten dit kan gaan en welke informatie in de app te vinden is.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 29 maart 2021

  Nieuws voor verloskundigen: protocollen en verwijzen POP-poli

  De POP-poli in OLVG adviseert zwangere vrouwen met een (voorgeschiedenis van) een psychiatrische ziekte over (medicamenteuze) behandelingsmogelijkheden gedurende de zwangerschap en postpartum. Verloskundigen doen regelmatig een poging patiënten naar de POP-poli te verwijzen. Deze verwijzing mag en kan echter niet door de verloskundige worden gedaan. Er is overleg geweest met de huisartsen en deze zijn zeer bereid zorg te dragen voor deze verwijzing.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 29 maart 2021

  Patiënt met pijnlijke knie: corticosteroïden injectie of fysiotherapie?

  Patiënten met knieartrose ervaren klachten zoals pijn en functiebeperking. In de huisartsenpraktijk vragen deze patiënten om duidelijkheid over het te verwachten beloop van de klachten en wat de mogelijkheden zijn wat betreft behandeling van de pijn en functiebeperking. Er zijn meerdere behandelingen mogelijk waardoor het advies van de arts per patiënt kan variëren. Om verwarring te voorkomen en duidelijkheid te bieden aan de patiënt is het belangrijk de werkzaamheid en gevolgen van behandelingen te bespreken met patiënten. Orthopeed dr. Michel van den Bekerom zet deze voor u op een rij.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 29 maart 2021

  Vanaf 1 april beoordeling TIA patiënt nog dezelfde dag

  Per 1 april zullen wij álle patiënten met een verdenking TIA dezelfde dag telefonisch beoordelen. U hoeft dan niet meer telefonisch te overleggen voor verwijzing. Dit betekent dat u alle patiënten met verdenking op een TIA direct via ZorgDomein kunt verwijzen. Indien dit voor 14.45 uur plaatsvindt, zullen wij patiënt diezelfde dag om 15.00 uur telefonisch beoordelen.

  Lees verder

Pagina's