Verwijzers

Verwijsnieuws

Snel op de hoogte van relevante informatie voor verwijzers?
Meld u aan voor ons verwijsnieuws 

Uitgelicht | 23 juni 2022

Virtual Ward: Amsterdamse samenwerking voor zorg thuis

 Patiënten met chronische aandoeningen hebben vaak te maken met meerdere zorgverleners, zoals de huisarts, het ziekenhuis en thuiszorg. In het Amsterdamse programma ‘Virtual Ward’ vormen zorginstellingen samen een (digitaal) netwerk rond de patiënt. Hierdoor worden klachten en verslechtering bij de patiënt eerder gesignaleerd en in het netwerk opgelost. Patiënten die dit willen en kunnen, worden niet meer in het ziekenhuis behandeld, maar thuis.

Lees verder
 • Uitgelicht | 06 juli 2022

  Het is druk voor de huisartsen

  Het is druk op de huisartsenpraktijken van Amsterdam. Daarom hebben we alle begrip voor huisartsen die aandacht vragen voor de tekorten aan personeel, de hoge werkdruk, de administratieve rompslomp en de vele extra’s die op het bureau van de huisarts komen. Belangrijk om te melden is dat we als OLVG geheel achter jullie staan! 

  Lees verder
 • Uitgelicht | 06 juli 2022

  Bereikbaarheid OLVG voor verwijzers

  De bereikbaarheid van onze poliklinieken en specialisten staat al enige tijd onder druk. Ook de overleglijnen bij de vakgroepen zijn minder goed bereikbaar. Om u beter van dienst te zijn, vragen we u om als u via de centrale belt, dit te doen via de nummers voor verwijzers. Deze nummers worden met voorrang opgenomen bij de telefooncentrale. Daarnaast is teleconsultatie de beste manier om niet-spoedeisende patiëntgebonden vragen te stellen.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 05 juli 2022

  Geboortezorg onder druk in Amsterdam Amstelland

  Door een groeiend personeelstekort binnen de ziekenhuizen, een grotere zorgvraag en een krappe bezetting tijdens de zomermaanden staat de geboorte- en neonatologiezorg in Amsterdam-Amstelland onder druk. Er zijn te weinig (gespecialiseerd) verpleegkundigen om aan de groeiende vraag naar zorg te voldoen. Daarom starten verloskundigen uit de eerste lijn en ziekenhuizen met dagelijkse afstemming, coördinatie en verdeling van zorg.  Zo zorgen zij er samen voor dat iedere zwangere, baby en moeder de zorg krijgt die nodig is. Tegelijkertijd een duidelijke boodschap: bevallingen en zorg voor moeder en baby moet soms uitwijken naar ziekenhuizen buiten de regio Amsterdam. 

  Lees verder
 • Uitgelicht | 05 juli 2022

  OLVG in de prijzen bij co-schapverkiezing 2022

  Onlangs werden de best gewaardeerde co-schappen, onderwijsondersteuners en klinisch onderwijzers in het zonnetje gezet door de co-assistenten van Amsterdam UMC tijdens de Medische Carrièredag. De prijs voor beste onderwijsondersteuner ging naar OLVG’er Maaike Vanderschuren. Het co-schap Neurologie met co-opleider Bas ter Meulen was genomineerd in de categorie beste co-schap. De verkiezing laat zien dat OLVG een fantastisch opleidingsziekenhuis is met een veilig leerklimaat.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 05 juli 2022

  Verbetering zorg voor bariatrische patienten met een acuut probleem

  Een maagverkleining verloopt in 94% van de patiënten ongecompliceerd. Als er toch een complicatie ontstaa,t is het klachtenpatroon vaak relatief specifiek. Daarom is een poster ontwikkeld die houvast biedt bij het beoordelen van de patiënt met klachten na recente bariatrische chirurgie.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 28 juni 2022

  Ontslaginformatie sneller bij huisarts

  Steeds vaker ontvangt u onze ontslagbrieven binnen 24 uur. Sinds 2016 is dit aantal toegenomen van 20% naar 60%, een flinke stijging. Natuurlijk blijven we hieraan werken. Het betekent ook dat meer patiënten hun ontslagbrief direct kunnen inzien via MijnOLVG.
   

  Lees verder
 • Uitgelicht | 23 juni 2022

  Aandacht voor jongeren met eetstoornissen

  Vroegtijdig herkennen en behandelen van eetstoornissen bij jongeren kan veel lijden verminderen. K-EET, de landelijke ketenaanpak eetstoornissen, adviseert in een vroeg stadium een somatische controle door de kinderarts te laten doen.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 16 juni 2022

  OLVG Lab – kinkhoest serologie – lues serologie

  De uitslag van bordetella serologie (kinkhoest) krijgt u voortaan eerder. De uitslag van bordetella ziet er iets anders uit dan voorheen. De luesserologie maakt voortaan onderscheid bij sterk positieve screeningstesten Syfilis/Lues en de wat zwakkere.

  Lees verder

Pagina's