Sportartsen Groep

drs. S. Goedegebuure

sportarts

Sinds 2005 ben ik sportarts en houd ik me bezig met de zorg voor topsporters en mensen met een chronische aandoening. Als sportarts ben ik verbonden aan het Team Distance Runners en Squash Bond Nederland.

Hiernaast ben ik opleider sportgeneeskunde voor de regio Amsterdam en medisch coördinator van CTO Amsterdam (Centrum voor Topsport & Onderwijs). Bij CTO Amsterdam ben ik samen met Niels Wijne verantwoordelijk voor de sportmedische zorg van honkbal, basketbal en voetbal. In deze functie maak ik deel uit van de masterclass topsportartsen van NOC*NSF.

Ik heb meer dan 10 jaar topsport medische begeleiding gedaan in het betaalde voetbal (HFC Haarlem, FC Omniworld, Almere City en FC Utrecht) en teambegeleiding bij de KNVB.

Verder heb ik veel interesse in de amateursporter/recreatieve sporter die op zoek is naar prestatieverbetering. Door onder andere inspanningstesten met ademgasanalyse (VO2 max testen voor drempelbepaling) af te nemen, kun je een goede indruk krijgen van iemands conditie. Op basis van de uitslagen maken we een trainingsschema op maat gemaakt.

Deze testen met de op maat gemaakte trainingsschema’s worden ook gebruikt voor mensen met een chronische aandoening die willen revalideren. Verder zijn de testen uitstekend te gebruiken voor mensen met een 'niet verklaarbare' daling in conditie. Uit de resultaten kan blijken of er iets met het hart of de longen aan de hand is.

Na jaren van voetbal, cricket en schaatsen ben ik inmiddels een fanatiek wielrenner.

Opleiding en werkervaring

Specialist sinds

2005

Bij OLVG sinds

2002

Opleiding

OLVG, Amsterdam

Werkervaring

AMC, Amsterdam

Talen

Engels, Nederlands