Sportartsen Groep

drs. C.A.C.M. Wijne

sportarts

Ik ben sinds 2001 werkzaam voor de Sportartsen Groep op locatie Amsterdam en Hilversum.

Hiernaast ben ik plaatsvervangend opleider sportgeneeskunde voor de regio Amsterdam. Bij CTO Amsterdam (Centrum voor Topsport & Onderwijs) ben ik samen met Simon Goedegebuure verantwoordelijk voor de sportmedische zorg van honkbal, basketbal en voetbal. In deze functie maak ik deel uit van de masterclass topsportartsen van NOC*NSF.

Ik begeleid topsporters sins 1998. Voetbal (Omniworld, Almere City, KNVB, Ajax en FC-Utrecht), Basketball (Omniworld Almere en NL herenteam) en nu medisch coördinator van de Nederlandse Basketball Bond. Sinds enkele jaren ben ik erg geïnteresseerd in de vechtsporten. Hiervoor hebben we, als enige in Nederland, een speciale 'keuringsstraat' ontwikkeld, die nodig is voor professionele gevechten. Ik zit nu in medische commissie van de Nederlandse Boksbond.
Zomer 2016 was ik, samen met Frank Nusse, medisch eindverantwoordelijk voor het EK Atletiek.

Zelf ben ik altijd actief sporter geweest: tennis, zeilen, fietsen, maar met name op hoog niveau voetbal. Zoals blijkt ligt mijn interesse bij vele sporten. Lies-, knie-, enkelblessures en arthrose-/peesproblemen hebben mijn speciale belangstelling. Vandaar ons goed lopende ACP (arthrose) en shockwave spreekuur (chronische peesletsels).

Opleiding en werkervaring

Specialist sinds

2002

Bij OLVG sinds

1998

Opleiding

OLVG, Amsterdam

Werkervaring

AMC, Amsterdam

Talen

Duits, Engels, Nederlands