Uw bezoek aan OLVG

Route en parkerennaar OLVG met openbaar vervoer of auto

OLVG, locatie West 
OLVG, locatie Oost
OLVG, locatie Spuistraat

Opstarten planbare zorg
Na een periode waarin met man en macht is gewerkt aan de zorg voor patiënten met het coronavirus, starten we ook de andere zorg weer langzaam op. Hoe we dat doen leest u op olvg.nl/anderhalvemeter

Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. Bij de locaties van OLVG is beperkte parkeergelegenheid. Wij adviseren u daarom om ruim op tijd naar OLVG te vertrekken als u met de auto komt.

Locatie West

Met het openbaar vervoer

OLVG, locatie West is met het openbaar vervoer als volgt bereikbaar:

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner. Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.
Naar de routeplanner

Parkeren

Op ons parkeerterrein parkeert u de eerste 15 minuten gratis. Hierna is het tarief € 4,50 per uur. U kunt bij de betaalautomaten pinnen of betalen met munten en papiergeld, dit laatste tot 20 euro.

De dagkaart kan uit de automaat worden gehaald doormiddel van de knop: DAGKAART/Langetijdskaart. Voor de aanschaf van een week en/of en maandkaart kunt u terecht bij onze winkel nabij de Receptie.

  • Dagkaart               € 30,-
  • Weekkaart             € 90,-
  • Maandkaart          € 240,-

Parkeren op het terrein is op eigen risico.

Invaliden
Op vertoon van uw (eigen) geldige invalide kaart, kunt u de parkeerkaart laten afstempelen.
Let op! Er wordt gekeken of de rechtmatige kaarthouder aanwezig is!

OLVG, locatie Oost

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Isolatorweg (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3 richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10 
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Parkeren

Er is een parkeergarage gelegen aan het ’s Gravesandeplein 120. U kunt hier 24 uur per dag tegen betaling parkeren. De doorrijhoogte is 2.10 meter. Auto’s kunnen gratis in- en uitrijden om patiënten en bezoekers af te zetten (mits deze binnen 15 minuten de parkeergarage verlaten).

Maandag t/m zaterdag
dagtarief (van 07.00 - 24.00 uur) € 6,00 per uur / € 1,50 per kwartier

Zondag van 07:00u tot 24:00 uur per uur €1.50

Maandag t/m zondag van 24:00u tot 07:00u per uur € 1.50

Verloren/Dagkaart € 48,00

De tarieven zijn conform de richtlijnen van het stadsdeel Oost. Om de parkeergarage vrij te houden voor bezoekers van OLVG, is het tarief gelijk aan het straattarief. Parkeertarieven van de Gemeente Amsterdam

U betaalt bij vertrek, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een aflopende parkeermeter.
Tussen 23.00 en 6.00 uur is de parkeergarage uitsluitend bereikbaar via een directe toegang aan de voorkant van OLVG, locatie Oost.

Invaliden
Op vertoon van uw (eigen) geldige invalide kaart, kunt u de parkeerkaart laten afstempelen.
Let op! Er wordt gekeken of de rechtmatige kaarthouder aanwezig is!

OLVG, locatie Spuistraat

Met het openbaar vervoer

Let op: de routes van een aantal tram- en buslijnen zijn recent gewijzigd. Dit heeft ook consequenties voor uw reis naar OLVG, locatie Spuistraat. Kijk op de website van GVB voor meer informatie.
  • Tram 2 , 11, 12, 13, 14, 17  (halte Dam)

Met de auto

Mocht u met de auto naar Spuistraat 239a komen, dan adviseren wij u een routeplanner te gebruiken. Mindervaliden kunnen gebruikmaken van de speciale parkeerplek voor de deur. Belt u van tevoren even met onze beveiliger: 020 599 41 00.

Actuele informatie

Kijk voor actuele informatie op: