home

Programma Restart a Heart Day : leer reanimeren in het Oosterpark

Reanimatieworkshops

Tijdens de Restart a Heart Day op zaterdag 7 oktober 2023 in het Oosterpark in Amsterdam wordt 4 maal een gratis reanimatieworkshop gegeven. De sessies worden gegeven door ‘rapid-responders’, ambulancemedewerkers en door de Nederlandse Reanimatie Raad gecertificeerde trainers uit ons ziekenhuis. Meld u aan voor een van de reanimatieworkshops. 

Tijden reanimatieworkshops

  • 12.45 tot 13.15 uur
  • 13.45 tot 14.15 uur
  • 14.45 tot 15.15 uur    
  • 15.45 tot 16.15 uur

Locatie 
Bij de Muziekkoepel in het Oosterpark te Amsterdam.

direct aanmelden voor 12.45 tot 13.15

direct aanmelden voor 13.45 tot 14.15

direct aanmelden voor 14.45 tot 15.15

direct aanmelden voor 15.45 tot 16.15

Kinderartsen en kinderverpleegkundigen op locatie

Op 7 oktober zijn verschillende kinderartsen en kinderverpleegkundigen aanwezig. Ze zijn te vinden in een aparte tent. Hier kunt u vragen stellen over acute problemen bij kinderen en hoe te handelen bij verstikking, verdrinking, verslikking en reanimatie. Er is vervolgens voldoende gelegenheid om te oefenen op poppen. 

Demonstraties van gesimuleerde reanimatie 

U bent van harte welkom om een van de live demonstraties bij te wonen. Daarin krijgt u een indruk van hoe een reanimatie in zijn werk gaat, hoe politie, brandweer en ambulance hierin samenwerken, en hoe de persoon vervolgens naar het ziekenhuis wordt begeleid.

Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.

Tijden demonstratie gesimuleerde reanimatie

  • 12.30 tot 12.45 uur
  • 13.30 tot 13.45 uur
  • 14.30 tot 14.45 uur
  • 15.30 tot 15.45 uur

Informatie van professionals

  • Er zijn professionals aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden over behandeling na reanimatie, zoals dotteren, verblijf in het Hartcentrum of op de Intensive Care.
  • Wat te doen als een kind zich verslikt? Professionals van Kindergeneeskunde zijn aanwezig om levensreddende handelingen te demonsteren. Daarnaast is er gelegenheid om dit zelf te oefenen op een pop.

Heeft u vragen over deze onderwerpen of andere vragen over reanimeren, dan kunt u zich melden bij de informatiebalie. Zij verwijzen u door naar de betreffende deskundige.

Rondleiding ambulance, politie of brandweerwagen

Gedurende de hele middag kunt u een kijkje nemen in en uitleg krijgen over een ambulance, politie en brandweerwagen.

Laerdal tent

In de Laerdal-tent oefent u uw geleerde reanimatievaardigheden door middel van een reanimatiecompetitie. 

Totstandkoming

Benieuwd naar de initiatiefnemer voor deze dag? Bekijk op werkenbijolvg.nl hoe Sanne Blom, Spoedeisende Hulp verpleegkundige en reanimatiecoördinator bij OLVG, zijn plan vorm heeft gegeven om reanimatie op de kaart te zetten.