home

Duurzaamheid : voor een beter en gezonder leven in Amsterdam

Als stadsziekenhuis staat OLVG voor een beter en gezonder leven in Amsterdam. Dat we hierbij verder moeten kijken dan de directe zorg voor onze patiënten, wordt steeds evidenter. We leggen met onze zorgactiviteiten een groot beslag op het milieu en op de gezondheid van onze leefomgeving. Dit staat weer in directe relatie staat tot onze eigen gezondheid op korte en lange termijn. OLVG ziet het daarom óók als maatschappelijke taak om het milieu te sparen.

Dat OLVG duurzaamheid nastreeft is niet nieuw. Al in 2015 behaalde OLVG, locatie Oost voor het eerst het niveau goud op de Milieuthermometer Zorg. Voor OLVG, locatie West lukte dit voor het eerst in 2020. Voor beide locaties hebben we dit niveau weten te behouden. Goud op de Milieuthermometer Zorg is natuurlijk prachtig, maar geen einddoel op zich. Het is nu tijd voor een doorontwikkeling met concrete doelstellingen. Hierbij bepalen we zelf actief waar kansen liggen, en hoe we deze daadwerkelijk gaan benutten.

In onze aanpak kijken we niet alleen naar de belangrijkste duurzaamheidsthema's, maar ook naar wat het vraagt om duurzaamheid echt in te bedden in de organisatie. Van groot belang hierbij is communicatie over wat we doen, wat we gaan doen en wat we misschien (nog) niet doen.

Meer weten?

Lees het Duurzaamheidsverslag en het Duurzaamheidsbeleid 2023-2025. Hierin staat op een toegankelijke manier beschreven waar OLVG staat, wat OLVG doet op het gebied van duurzaamheid en wat onze plannen zijn voor de toekomst. 

Bekijk het Duurzaamheidsverslag *

Bekijk het Duurzaamheidsbeleid 2023-2025

Infographic Duurzaamheid bij OLVG

De speerpunten uit het Duurzaamheidsbeleid 2023-2025 samengevat in een infographic

Andere documenten

Het Duurzaamheidsbeleid 2023-2025 is de opvolger van onze duurzaamheidsagenda 2018-2022:

Bekijk ook onze eerdere duurzaamheidsverslagen: