home

Word Vriend van OLVG en help onze zorg verbeteren

Header Vrienden van OLVG

Als het stadsziekenhuis van Amsterdam zijn we er op betekenisvolle momenten in het leven van onze patiënten. Ook doen we onderzoek om de zorg verder te verbeteren. Draagt u onze zorg en onderzoek een warm hart toe? Word dan Vriend van OLVG.

Vriend worden van OLVG kan nu eenvoudig via de vernieuwde website van stichting Vrienden van OLVG.

Steun

Extra steun om onze zorg en het onderzoek verder te verbeteren is hard nodig. Hiervoor is de stichting Vrienden van OLVG opgericht. Dankzij de steun van donateurs, zet stichting Vrienden van OLVG zich in voor een aangenaam verblijf in het ziekenhuis en het kunnen doen van meer wetenschappelijk onderzoek.

Voor onze patiënten

Er zijn verschillende concrete projecten die uw steun goed kunnen gebruiken. Alle projecten zijn tot stand gekomen met hulp van OLVG-artsen, -verpleegkundigen, -onderzoekers, -fysiotherapeuten en andere medewerkers. Zij weten immers het beste wat de patiënt nodig heeft. Een greep uit de projecten die u op dit moment al kunt steunen:

  • Virtualrealitybrillen voor patiënten met kanker
    Patiënten verdragen vervelende onderzoeken veel beter als zij een virtualrealitybril opzetten. Doordat de patiënt zich concentreert op de beelden, worden de hersenen zo sterk afgeleid dat er minder angstprikkels doorkomen. De patiënt is rustiger en ervaart minder pijn.

  • Een tovertafel voor patiënten op de afdeling Geriatrie
    De tovertafel is een interactief spel met lichtprojecties. Met dit spel krijgen we onze oudere patiënten veel makkelijker in beweging en kunnen we ze rust en ontspanning bieden.
  • Live muziek voor onze patiënten
    Muziek doorbreekt de klinische sfeer in een ziekenhuis en brengt mensen met elkaar in contact. Van muziek kunnen patiënten genieten, tot rust komen en bij hun gevoel komen. Dit helpt om minder angst, stress en pijn te ervaren tijdens een opname. OLVG gunt al haar patiënten een fijn moment van aandacht.

Het complete overzicht van projecten vindt u op de website van stichting Vrienden van OLVG.

Voor onderzoek naar betere zorg

Nieuw is dat er nu ook wetenschappelijke onderzoeken gesteund kunnen worden. Een van die onderzoeken wordt geïnitieerd door dr. Birit Broekman. Zij wil het risico op depressie en angst tijdig signaleren bij patiënten met nierfalen. Vanwege het grote volume en de grote diversiteit aan patiënten kan dit heel goed in OLVG. Hier is wel steun voor nodig.

Iedereen kan Vriend worden!

Zowel particulieren als bedrijven kunnen Vriend van OLVG worden. Maar ook (ex)patiënten, medewerkers, bezoekers en vermogensfondsen kunnen OLVG steunen. Of dit nu eenmalig is of periodiek, veel of weinig: iedere bijdrage is welkom, patiënten zullen u heel dankbaar zijn!

Over stichting Vrienden van OLVG

Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf leden, ieder met een eigen aandachtsgebied en expertise. Alle leden zetten zich onbetaald en onbezoldigd in om mooie extra’s voor patiënten in het ziekenhuis te realiseren.

U vindt alle informatie over de stichting Vrienden van OLVG op www.vriendenvanolvg.nl.