Vierdelige serie over OLVG op televisie

Logo documentaire OLVG

Twee jaar lang filmden documentairemaker, journalist en interviewer Coen Verbraak en zijn team in ons ziekenhuis. Verpleegkundigen, artsen en andere medewerkers werden gevolgd in hun werk, voor en tijdens corona. De vierdelige documentaireserie ‘OLVG – Ziekenhuis met een hart’ is vanaf maandag 19 december a.s. dagelijks om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. 

Verpleegkundigen, chirurgen, een internist, een schoonmaker, een intensivist, een spoedeisende hulp-arts: Coen Verbraak volgt diverse OLVG-medewerkers tijdens hun dagelijkse werkzaamheden en interviewt hen over de mooie en moeilijke kanten van hun vak. Riccardo, Tiba, Saskia, Fosuaa, Michael, Meta en vele anderen tonen ons het wel en wee in hun ziekenhuis, het kloppend hart van de kleurrijke stad. 

Want in OLVG komt de hele multiculturele samenleving van Amsterdam bij elkaar. Of zoals één van de OLVG-medewerkers het in de serie verwoordt: ‘Het is een geweldig stadsziekenhuis, middenin een bruisende stad, met een diversiteit die me elke dag weer verrast.’

Coen Verbraak (Amsterdam, 1965) maakte voor de VARA en BNNVARA eerder televisiedocumentaires over o.a. Toon Hermans, Sonja Barend en Harry Mulisch. Ook maakte hij voor BNNVARA documentaireseries als ‘Onze Jongens op Java’, ‘Srebrenica – de machteloze missie van Dutchbat’ en ‘Molukkers in Nederland’.

Bekijk de trailer van de documentaire over OLVG