home

Roxanne Vernimmen versterkt raad van bestuur OLVG

Per 1 november 2018 versterkt drs. Roxanne Vernimmen de raad van bestuur van OLVG. Vernimmen is een ervaren zorgbestuurder met een groot hart voor Amsterdam. Momenteel is zij voorzitter van de raad van bestuur van Altrecht. Vernimmen vervangt drs. Françoise Dings en gaat zich met name richten op de operationele zaken van het ziekenhuis.

Roxanne Vernimmen

De zittende bestuurders voorzitter prof. dr. Maurice van den Bosch en CFO Jeroen van Roon zijn verheugd met haar komst. ‘Roxanne Vernimmen neemt veel bestuurlijke ervaring mee en ze heeft een scherp oog voor de rol en ontwikkeling van de medewerker rondom de patiënt. Als geboren en getogen Amsterdamse is zij een waardevolle aanwinst in ons bestuur’, aldus Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG.

Roxanne Vernimmen: ‘OLVG is niet alleen een heel goed ziekenhuis, het is ook “mijn” ziekenhuis. Onze kinderen zijn er geboren, mijn moeder en schoonmoeder zijn er onder behandeling van topspecialisten en werden bijgestaan door zeer deskundige (en vriendelijke!) verpleegkundigen. Ik kijk er naar uit om samen met alle collega’s deze topzorg te blijven waarborgen, waarbij het accent nog meer zal komen te liggen bij het samenwerken in netwerken rondom de patiënt.’

Vertrek van Françoise Dings en Hans van der Schoot

Met de komst van Roxanne Vernimmen verlaten drs. Françoise Dings en oud voorzitter dr. Hans van der Schoot de raad van bestuur van OLVG na respectievelijk 8 jaar en 14 jaar. OLVG is beiden zeer erkentelijk voor wat zij voor het ziekenhuis betekend hebben. ‘Met de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hebben zowel Hans als Françoise een enorme bijdrage geleverd aan de verbetering van de zorg in Amsterdam. Wij kunnen nu doorbouwen op wat is neergezet en daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor’, aldus Maurice van den Bosch.

Loopbaan Roxanne Vernimmen

Roxanne Vernimmen is sinds 2007 voorzitter raad van bestuur van Altrecht. Daarvoor bekleedde zij verschillende bestuurlijke functies binnen de ggz. Ook werkte zij als projectleider van de stedelijke crisisdienst ggz in Amsterdam en bij een vijftal instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Vernimmen verdiepte zich in rehabilitatie, recovery, beleidspsychiatrie en intercultureel management. Roxanne Vernimmen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in psychiatrie.