home

Queer & Pride 2023 in de spotlight bij OLVG

Pride-vlak bij OLVG, locatie West

Van 22 juli t/m 6 augustus vindt Queer & Pride Amsterdam plaats. Het thema van dit jaar is ‘#YouAreIncluded!’ oftewel, ‘Je bent geïncludeerd!’ Ook in OLVG besteden we aandacht aan deze boodschap met verschillende activiteiten.

Fototentoonstelling over OLVG’ers

Vijf OLVG’ers zijn geportretteerd en vertellen wat inclusie en Queer & Pride voor hen betekent. Deze foto’s zullen van 31 juli t/m 11 augustus te zien zijn in de centrale hal op locatie West en bij de espressobar op locatie Oost. Op locatie Spuistraat zal een kleine versie van de tentoonstelling te zien zijn. De fototentoonstelling heeft mede als doel een extra aanzet te geven om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven.

Inclusief taalgebruik

Voor OLVG-medewerkers worden er tijdens de Queer en Pride weken verschillende workshops gegeven over ‘Inclusieve taal en benaderingen van gender en seksueel diverse patiënten’.

Canal Parade

Op zaterdag 5 augustus vaart OLVG samen met Amsterdam UMC mee met de Canal Parade. Er wordt druk geoefend op de choreografie. Verder is op de boot een groot regenbooghart te zien, een symbool voor de goede en inclusieve zorg die wij als ziekenhuizen willen bieden. Zien we je langs de kade op 5 augustus?

Blijvende aandacht

Pride is niet alleen maar een feestje, er zit ook een belangrijke betekenis achter. Het is essentieel om te blijven ontwikkelen en in gesprek te blijven over wat nodig is om echt een inclusief ziekenhuis te zijn. Sinds enige tijd heeft OLVG een projectgroep diversiteit & inclusie. Zij zetten zich in om de diversiteit en inclusie binnen OLVG verder te bevorderen.