home

Prof. dr. Maurice van den Bosch per 1 april voorzitter raad van bestuur OLVG

Maurice van den Bosch is per 1 april 2018 voorzitter raad van bestuur van OLVG. Hij neemt de rol van Hans van der Schoot over, die het afgelopen jaar zijn voorzitterstaken gefaseerd heeft overgedragen. Maurice van Den Bosch vormt samen met Françoise Dings, Jeroen van Roon en Hans van der Schoot de raad van bestuur van het Amsterdamse stadsziekenhuis. Van der Schoot bouwt zijn taken in het bestuur gedurende dit jaar af, naast zijn nieuwe functie als voorzitter van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

Van den Bosch is sinds 1 april 2017 lid van de raad van bestuur van OLVG. Naast zijn rol als voorzitter blijft hij een dagdeel per week actief als interventieradioloog.

Veel vertrouwen

Hans van der Schoot: ‘Na een intensieve en mooie periode van bijna 14 jaar is het heel prettig om het voorzitterschap van de raad van bestuur van dit prachtige ziekenhuis over te kunnen dragen aan Maurice. Ik heb zeer veel vertrouwen in hem.’

Maurice van den Bosch: ‘Het is een groot voorrecht dat mijn collega-bestuurders en de organisatie mij het vertrouwen geven om deze nieuwe rol te mogen vervullen voor OLVG. Als stadsziekenhuis van groot-Amsterdam staan we voor de beste zorg voor onze patiënten. Daarnaast zie ik het als mijn uitdaging om ervoor te zorgen dat OLVG de beste werkplek van Nederland is en blijft. Perspectief bieden aan medewerkers en oog hebben voor werkdruk zijn hierbij erg belangrijk.

Afbeelding Maurice van den Bosch

Wisselingen

Later dit jaar zijn nieuwe wisselingen in de raad van bestuur te verwachten met het aangekondigde vertrek van zowel Hans van der Schoot als Françoise Dings. De procedure voor de opvolging van Françoise is inmiddels gestart. 

Biografie prof. dr. M.A.A.J. van den Bosch

Maurice van den Bosch (1974) heeft Biomedische Gezondheidswetenschappen en Geneeskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn artsexamen behaalde hij aan de Universiteit Utrecht, waar hij tevens promoveerde binnen de Radiologie. Hij specialiseerde zich tot interventieradioloog in het UMC Utrecht en Stanford Medical Center (VS). In 2011 werd hij benoemd tot hoogleraar en vanaf 2014 was hij afdelingshoofd en medisch manager van de divisie Beeld in het UMC Utrecht. Sinds 1 april 2017 is hij lid van de raad van bestuur van OLVG.