Pride Photo tentoonstelling in OLVG


Foto:  Lee-Ann Olwage | #BLACKDRAGMAGIC

Dit jaar bestaat Pride Amsterdam 25 jaar. Dat hadden we in OLVG graag groots gevierd, onder meer door net als voorgaande jaren deel te nemen aan de Canal Parade. Helaas zijn de plannen als gevolg van COVID-19 gewijzigd. Maar desalniettemin viert OLVG ook dit jaar weer dat iedereen – van patiënt tot medewerker – zichzelf mag en kan zijn en je mag houden van wie je wilt! Dat doen we onder meer een speciale LHBTIQ+ foto-expositie van de Pride Photo Award 2020, zowel op locatie Oost als West.

Om deze boodschap zichtbaar uit te dragen versieren we beide locaties van OLVG in de week van 31 juli tot 8 augustus 2021 met regenboogvlaggen, leggen we regenbooglopers uit bij de entree en delen we buttons uit met de Progress-variant van de regenboogvlag. 

Pride Photo tentoonstelling

In de maand augustus kunnen medewerkers, patiënten en bezoekers op zowel locatie Oost als West een speciale Pride Photo tentoonstelling bezoeken. Deze LHBTIQ+ foto-expositie toont op 12 panelen een selectie uit de ruim 2.500 afbeeldingen die vanuit 40 landen werden ingestuurd voor de Pride Photo Award 2020. In de fototentoonstelling komen onder meer eenzaamheid bij oudere LHBTIQ+ personen, LHBTIQ+ vluchtelingenproblematiek, geweld tegen transgender personen en Black Lives Matter aan bod.