Pier Eringa versterkt raad van toezicht OLVG

Met ingang van 1 april treedt Pier Eringa toe tot de raad van toezicht van OLVG.

‘Pier Eringa brengt een schat aan bestuurlijke ervaring mee in diverse sectoren, waaronder ook de zorg. Zijn ervaring als eindverantwoordelijk bestuurder in de raad van bestuur van het Albert Schweitzer Ziekenhuis is van grote toegevoegde waarde binnen onze huidige raad van toezicht’, aldus Rutger Schimmelpenninck, voorzitter raad van toezicht OLVG.

Pier Eringa: ‘Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn ervaring binnen de raad van toezicht OLVG mijn bijdrage te gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van dit mooie Amsterdamse ziekenhuis.'

Loopbaan

Eringa is momenteel Chief Executive Officer van Transdev Nederland: een groot mobiliteitsbedrijf en bekend van onder andere Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Van 2015 tot 2019 was Eringa President Directeur van ProRail BV. Eringa is bekend met de ziekenhuiszorg: van 2010 tot 2015 was hij voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Eerder was hij onder meer werkzaam als Algemeen Directeur/Gemeentesecretaris in de Gemeente Nijmegen,  Hoofdcommissaris en Korpschef bij de regiopolitie Flevoland en als Regiodirecteur bij de NS.