OLVG-website vernieuwd

Patiënt bekijkt nieuwe OLVG-website op laptop

De website van OLVG is vernieuwd. De site bevat nu een voorlees- en vertaalfunctie, hiermee maken we de site beter toegankelijk voor onze anderstalige patiënten en voor slechthorenden en slechtzienden. De website is te bekijken op alle mobiele apparaten en computers, doordat het ontwerp zich automatisch aanpast aan verschillende schermgroottes. Qua uitstraling is de site minimaal veranderd.

Toegankelijke teksten

OLVG maakt momenteel een verbeterslag in de medische informatie. De inhoud van de huidige folders zetten we hierbij over naar toegankelijke en printbare webpagina’s. OLVG ‘hertaalt’ ruim 2000 teksten naar een begrijpelijker taalniveau met waar nodig informatieve illustraties en foto’s. Liselotte Boevé, uroloog in OLVG: 'Ik ben blij dat we deze stappen zetten. Ik verwacht dat we met de nieuwe patiënteninformatie onze patiënten beter kunnen begeleiden bij de zorg in OLVG.'

Samenwerking met Thuisarts.nl

Bijzonder is dat OLVG nu ook samenwerkt met Thuisarts.nl. Voor de algemene informatie over een aandoening of behandeling kunnen patiënten op de site van OLVG nu ook informatie van Thuisarts.nl vinden. OLVG is het eerste ziekenhuis dat deze samenwerking met Thuisarts aangaat. Lees meer over deze samenwerking.

Wat vindt u van de nieuwe site? Laat het ons weten via redactie@olvg.nl