home

OLVG verwelkomt verpleegkundig stafbestuur

In OLVG wordt op korte termijn een Verpleegkundig Stafbestuur (VSB) samengesteld. Dit geeft verpleegkundigen in het stadziekenhuis van Amsterdam een bestuurlijke stem. OLVG is het eerste ziekenhuis in de regio Amsterdam dat de bestuurlijke rol van verpleegkundigen op deze manier formaliseert.

Kansen

Sanne Hesp-Schutte, voorzitter VSC: ‘Dit is een prachtige ontwikkeling voor de verpleegkundige beroepsgroep. Er liggen de komende jaren enorme kansen. Toename van complexiteit van zorg, veranderingen in onze verpleegkundige structuur, verscherpte aandacht voor kwaliteit en veiligheid. Het komt allemaal op ons af. Het is van groot belang dat verpleegkundigen zelf een stem hebben in deze veranderingen. Een plek aan de bestuurstafel helpt hier enorm bij.'

‘Medisch specialisten zijn verenigd in een medisch staf bestuur en denken van daaruit mee over beleid en de koers van het ziekenhuis’, licht bestuurslid Roxanne Vernimmen toe. ‘De inbreng van onze verpleegkundigen is ook ongelofelijk belangrijk. Dat zien we tijdens de coronacrisis elke dag. En die inbreng is nu op deze manier formeel vastgelegd. Daar zijn we trots op.’

Vervolg

Verpleegkundigen in OLVG worden binnenkort uitgenodigd zich kandidaat te stellen voor het bestuur, wat zal bestaan uit zes leden. Van leden wordt verwacht dat zij minimaal één dag per week werkzaam zijn in de directe patiëntenzorg.

Momenteel zijn er zo'n 1600 verpleegkundigen werkzaam in OLVG in allerlei verschillende functies. De komst van het VSB brengt nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden met zich mee. Zo kunnen verpleegkundigen zich nu naast verpleegkundig specialist, algemeen of gespecialiseerd verpleegkundige ook ontwikkelen in een bestuurlijk carrièrepad.