home

OLVG verwelkomt nieuw lid raad van toezicht Khadija Arib

Met ingang van 1 januari 2022 treedt Khadija Arib toe tot de raad van toezicht van OLVG. Arib is 23 jaar lid van de Tweede Kamer, van 2016 tot 2021 in de rol van voorzitter. Ze woont in Amsterdam.

‘Wij zijn zeer verheugd dat Khadija Arib onze raad van toezicht komt versterken. Ze brengt een schat aan kennis en bestuurlijke ervaring mee, ook op het gebied van gezondheidszorg’, aldus Jan Kremer, voorzitter raad van toezicht.

Trots

‘Wij zijn trots dat Khadija Arib zich aan OLVG verbindt en kijken erg uit naar de samenwerking. Haar ervaring, haar band met de stad Amsterdam en haar persoon maken dat ze perfect past bij OLVG’, aldus Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG.

Loopbaan

Khadija Arib is sinds 1998 lid van de Tweede Kamer. Van januari 2016 tot april 2021 in de rol van voorzitter. Als Kamerlid was Arib jarenlang woordvoerder voor zorg.

Voordat Arib volksvertegenwoordiger werd, werkte zij onder meer als senior beleidsmedewerker en waarnemend hoofd van de sector maatschappelijke opvang en zorg bij de gemeente Amsterdam (1992/1998). Arib begon haar carrière als maatschappelijk werker bij de Stichting Buitenlandse Werknemers Midden-Nederland in Utrecht.

Khadija Arib volgde de opleiding maatschappelijk werk aan de Sociale Academie in Amsterdam, de huidige Hogeschool van Amsterdam. In 1995 studeerde zij af in de sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.