home

OLVG vanaf 1 juli rookvrij

Vanaf maandag 1 juli is OLVG een rookvrij ziekenhuis. Dit betekent dat patiënten, bezoekers en medewerkers niet meer kunnen roken in en rondom de verschillende locaties van OLVG.

Linda Brandjes, verpleegkundig specialist Longgeneeskunde: ‘De stap om rookvrij te worden is voor ons als ziekenhuis logisch en noodzakelijk. Wij zien hier dagelijks patiënten die ernstige gezondheidsproblemen hebben door een (vroegere) rookverslaving. We willen onze patiënten, bezoekers en medewerkers hier niet meer blootstellen aan de schadelijke gevolgen van rook. Zo geven we als ziekenhuis het goede voorbeeld.’      

Hulp bij (tijdelijk) stoppen

Dat OLVG zowel binnen als op de buitenterreinen rookvrij is, betekent dat mensen niet meer kunnen roken in de directe omgeving van het ziekenhuis. ‘We begrijpen dat dit heel lastig kan zijn voor mensen die roken. Patiënten die bij ons zijn opgenomen – en dus langere tijd bij ons verblijven – bieden we daarom nicotinevervangers aan om de ergste ontwenningsverschijnselen tegen te gaan’, aldus Brandjes. Patiënten die willen stoppen met roken, kunnen hiervoor bij hun huisarts terecht. Hij of zij kan hen eventueel ook verwijzen naar de Rookstoppoli van OLVG.

Rookvrije generatie

OLVG is aangesloten bij Alliantie Nederland Rookvrij. Samen zetten we ons in voor een rookvrije generatie. 

Meer weten?

Op de pagina Rookvrij OLVG vindt u meer informatie en houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees ook: ‘Oproep OLVG aan gemeente: maak rookvrije zones’