home

OLVG sluit aan bij oncologisch netwerk OncoNovo+

Samen met 12 andere ziekenhuizen in de regio Noord-Holland en Flevoland vormt OLVG het nieuwe oncologische netwerk OncoNovo+. Doel van dit netwerk is om in samenwerking de beste oncologische zorg voor patiënten te bieden. Namens OLVG ondertekende Pien Beltman van de raad van bestuur van OLVG de samenwerkingsovereenkomst. 

‘Dit is mooi nieuws voor patiënten die oncologische zorg nodig hebben. Zij kunnen erop rekenen dat ze overal in de regio dezelfde hoogwaardig oncologische zorg krijgen’, aldus oncologisch chirurg Michael Gerhards. 

Betere organisatie van zorg en meer innovatie

De samenwerking richt zich op zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding en een betere organisatie van oncologische zorg in de regio. Door in alle ziekenhuizen dezelfde taal en informatiestandaarden in de dossiers te gebruiken is bijvoorbeeld onderzoek mogelijk in grotere patiëntgroepen. De uitkomsten van dit onderzoek helpen patiënten in de toekomst.

Meer kennis en expertise

Binnen het netwerk hebben de ziekenhuizen dezelfde werkwijze. Het streven is dat 95% van de kankerbehandelingen dicht bij huis plaatsvinden. Voor meer specialistische zorg kan het zijn dat de patiënt naar een van de expertisecentra binnen het netwerk moet. Na de behandeling daar keert de patiënt weer terug naar het regionale ziekenhuis voor de verdere behandeling, controles en nazorg.

Aangesloten ziekenhuizen 

De ziekenhuizen die in het netwerk samenwerken zijn: Amsterdam UMC, Antoni van Leeuwenhoek, BovenIJ, Dijklander Ziekenhuis, Flevoziekenhuis, Noordwest Ziekenhuisgroep, OLVG, Rode Kruis Ziekenhuis, Spaarne Gasthuis, Tergooi, Zaans Medisch Centrum, Ziekenhuis Amstelland en Ziekenhuis St Jansdal.