OLVG in de finale MS@Work

Adinda Groot, laborant bij Klinische Neurofysiologie, nomineerde eerder dit jaar OLVG voor de MS@Work Awards. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een werkgever die zich inzet voor medewerkers met MS. Na een stemronde en het oordeel van een deskundige jury staan er nu 3 organisaties in de finale, waaronder OLVG!

Adinda Groot werd in 2005 gediagnosticeerd met Multiple Sclerose (MS). MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. 

Gedragen door team

Ondanks de pijn en haar vaak moeie benen wilde Adinda graag blijven werken. Haar collega's maken dat mogelijk: 'Ze lopen extra voor mij en vinden het geen enkel probleem de taken die ik lastig vind op zich te nemen. Daarnaast geven ze mij een extra thuiswerkdag, waar mogelijk.' Om Adinda te ondersteunen schafte OLVG onder andere een sta-zit bureau en een ergonomische zadelkruk aan.

Ter ere van de finaleplaats maakte het Nationaal MS Fonds een filmpje van Adinda Groot en haar voormalig teamleider Lenny Kranstauber. Dat kun je hier bekijken.

Naast OLVG staan het Rijksvastgoedbedrijf uit Den Haag en Van Broekhoven Fysiotherapie uit Roosendaal in de finale. Op de Nationale MS dag op 6 november wordt de MS@Work Award uitgereikt.