home

Lintjesregen voor OLVG

Vandaag kregen maar liefst twee OLVG’ers een koninklijke onderscheiding, ofwel een lintje, uitgereikt door burgemeester Femke Halsema. De jaarlijkse lintjesregen kreeg zo een waar OLVG-tintje en daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op!

Marielle van Pampus

Marielle van Pampus kreeg vandaag een lintje vanwege haar tomeloze inzet en toewijding aan de zorg voor vrouwen en zorgverleners. Naast haar werk als fulltime gynaecoloog deed Marielle jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar angst en trauma bij zwangere vrouwen. Ook maakte Marielle zich tijdens haar indrukwekkende loopbaan hard voor goede zorg aan zwangere vrouwen met een psychische stoornis en bouwde zij aan de POP-poli in OLVG. Daarnaast was ze een voorloper in het onderzoek en de goede zorg voor zorgverleners die trauma’s oplopen op de werkvloer. Peer support is door Marielle in OLVG op de kaart gezet.
Collega-gynaecoloog Fedde Scheele: ‘Het wetenschappelijk werk wat Dr. Mariëlle van Pampus met haar team doet heeft een landelijke bekendheid en haar meer dan 200 internationale publicaties zullen internationaal ook velen aan het denken zetten. Op onze werkvloer is haar invloed groot. Er is veel meer aandacht voor beleving van de patiënt én onze collega’s gekomen. Daarnaast is zij de medische kant van het werk bepaald niet uit het oog verloren. Na de fusie moesten meer dan 100 protocollen worden geharmoniseerd. Een verschrikkelijke klus, maar zeer belangrijk voor de kwaliteit van zorg. Dat deed zij tussendoor en kreeg er wat middagen voor, terwijl het vele weken werk is. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een onderscheiding voor haar tomeloze werk voor vrouwen en zorgmedewerkers bijzonder gepast vind.’

Marja Schavemaker

Ook kinderverpleegkundige Marja Schavemaker kreeg vandaag ook een koninklijke onderscheiding. Al zestien jaar organiseert zij de avondvierdaagse in het Westerpark. Dankzij Marja lopen jaarlijks honderden kinderen en ouders mee met dit Amsterdamse evenement.
Ook is Marja een drijvende kracht op de Kinderafdeling van OLVG. Haar collega’s hebben prachtige woorden voor Marja: ‘Altijd met een grote glimlach en veel gedrevenheid sta jij klaar voor de patiënten. Met veel passie heb jij de allergie-afdeling op poten gezet en ben jij een heuse VPT-koningin: je staat op tegen agressie in de zorg (Veilige Publieke Taak). Je bent eerlijk, sociaal en hebt een sterk empathisch vermogen. Je beschikt over een goede dosis humor en staat volop in het leven. Lieve Marja, wij zijn blij met jou. Ga genieten van deze prachtige dag en laat je vooral even in het middelpunt staan.’

Rutger Schimmelpenninck

Naast deze collega’s ontving ook onze oud-voorzitter van de raad van toezicht Rutger Schimmelpenninck een koninklijke onderscheiding.

Een OLVG-tintje

Met deze prachtige en zeer verdiende onderscheidingen krijgt de lintjesregen dit jaar een waar OLVG-tintje. We zijn trots op onze collega’s!