Jan Kremer nieuwe voorzitter raad van toezicht OLVG

Per 1 januari 2022 is Jan Kremer de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van OLVG. Hij volgt Rutger Schimmelpenninck op die na acht jaar aan het einde van zijn twee statutaire termijnen is gekomen.

Jan Kremer is hoogleraar patiëntgerichte innovatie aan het Radboudumc, lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en van oorsprong gynaecoloog. Kremer is sinds 2016 lid van de raad van toezicht van OLVG.

De raad van toezicht en de raad van bestuur zijn blij dat Jan Kremer zich in de rol van voorzitter nog eens vier jaar aan OLVG verbindt. ‘Met Jan Kremer krijgt de raad van toezicht een zeer ervaren en toegankelijke voorzitter. Zijn kennis en kunde over de zorg en patiëntgerichte innovatie zijn indrukwekkend’, aldus Schimmelpenninck over zijn opvolger.

Kremer: ‘Ik kijk uit naar deze nieuwe rol en de verdere samenwerking met de leden van de raad van toezicht en de raad van bestuur. De zorg voor patiënten in OLVG is al van een hoog niveau en ik ben trots dat we hier samen verder vorm aan kunnen geven. Mijn missie is dat de zorg nog meer vanuit het perspectief van de patiënt wordt ingericht. 

Mr. Rutger Schimmelpenninck heeft zich de afgelopen acht jaar enorm ingezet voor OLVG en de raad van bestuur is hem daar zeer erkentelijk voor. ‘Na de fusie in 2015 stond de doorontwikkeling van OLVG als topklinisch ziekenhuis in de stad Amsterdam centraal. Schimmelpenninck was als toezichthouder iemand van de menselijke maat en stimuleerde samenwerking in de regio. We gaan hem hier missen’, aldus Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur.

Jan Kremer