Grote belangstelling voor OLVG corona check

Gisterochtend is de OLVG corona check app gelanceerd. De app biedt online hulp bij het volgen en beoordelen van klachten die mogelijk wijzen op het coronavirus. Inmiddels hebben we 9000 gebruikers en is het medisch team uitgebreid.

Het aantal aanmeldingen van bewoners uit Groot-Amsterdam nam snel toe. Maandagmiddag, enkele uren na de lancering waren er al duizend. Op dit moment staat de teller op ruim 9000.

Medisch team

Achter de app staat een medisch team van OLVG paraat. Dit team beoordeelt de antwoorden die gebruikers geven in de app (ondersteund door de techniek van de app). Ondertussen is het team verdubbeld, van 12 naar 24 personen. Morgen zal de groep opnieuw uitgebreid worden.

Verpleegkundig specialist Longgeneeskunde Ingrid Wegman zit in dit medisch team. Ze heeft de afgelopen dagen veel gebruikers van de app gebeld die last hebben van benauwdheidsklachten. ‘Mensen zijn echt heel blij met de corona check. Het komt tegemoet aan een behoefte, want er is best veel angst. De app, waarbij je dagelijks informatie aan ons kan doorgeven, geeft dan houvast.’

Aanmelden

Aanmelding voor de app gaat via (externe link)www.olvgcoronacheck.nl. Na beoordeling op basis van een aantal criteria (waaronder > 18 jaar, postcodegebied) krijgt iemand toegang tot de app.