Gionice (15) voor één dag baas van OLVG

In het kader van het project ‘Baas van morgen’ van Stichting JINC, was scholiere Gionice (15) donderdag 10 juni voor één dag lid raad van bestuur bij OLVG.

Nadat Gionice door een ambulance van haar school naar OLVG, locatie West was gebracht, werd ze hartelijk ontvangen door lid raad van bestuur Cees Buren. Er volgde een tour door het ziekenhuis. Overal waar ze kwam stond de vraag centraal die Gionice voor deze dag had meegekregen van OLVG: wat kan OLVG verbeteren om medewerkers, ongeacht hun achtergrond, (doorgroei)mogelijkheden te bieden?

Een bezoek aan de OK

Na een rondleiding op de afdeling Neonatologie stond een bezoek aan de OK op het programma. Daar aangekomen stond teamleider Karim el Yazidi al op haar te wachten. Na een uitleg over de OK, was er voor Gionice ook gelegenheid om vragen te stellen over de carrière van Karim. Karim is na de opleiding verpleegkunde bij OLVG operatieassistent geworden en nu is hij teamleider van de OK. Met veel enthousiasme vertelde hij over de OK, de collega’s die er werken en zijn beroep.

Afbeelding baas van morgen

In gesprek

Daarna ging de scholiere in gesprek met afdelingssecretaresse Latifa Zahir en stagiaire van de opleiding MBO Verpleegkundige Ouiam Zekhnini. Na de uitgebreide en enthousiaste beschrijving door Ouiam van de opleiding, overweegt Gionice ook om na het VMBO met de opleiding MBO Verpleegkundige te starten.

Beloftekaartje

Na deze gesprekken deelde Gionice haar bevindingen met Cees Buren. Medewerkers krijgen zeker (doorgroei)mogelijkheden binnen OLVG, maar uit ieder gesprek kwam naar voren dat je ook altijd zelf het initiatief moet nemen om de kansen en mogelijkheden te benutten.

Tot slot heeft Cees Gionice het beloftekaartje van JINC overhandigd. Met dit kaartje nodigt hij de Baas van Morgen uit om in haar loopbaan nog eens contact te zoeken, bijvoorbeeld om advies in te winnen over een carrièrestap.

Over Baas van Morgen

Baas van Morgen is een initiatief van JINC. Door heel Nederland lopen elk jaar scholieren mee met een directielid. De kinderen die meedoen aan Baas van Morgen groeien op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen om hun talent te ontplooien. Daardoor is een goede start op de arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend.

Om bij te dragen aan meer kansengelijkheid voor jongeren is OLVG sinds 2010 partner van JINC door het organiseren van Bliksemstages en sollicitatietrainingen. Sinds 2017 is daar het project Baas van Morgen bijgekomen.