Overzicht nieuws
Uitgelicht | Vrijdag 21 februari 2020

Botbreuk op de berg? Via app meteen contact met OLVG

Via een app kunnen onfortuinlijke wintersporters sinds kort direct contact zoeken met OLVG. Informatie over het letsel, zoals röntgenfoto’s kunnen in een vroeg stadium worden gedeeld met de behandelend traumachirurg. Als de patiënt nog in het buitenland is, wordt in OLVG vervolgens direct gestart met een behandelplan en planning van een eventuele operatie.

Zekerheid

‘Een letsel tijdens je vakantie is al ontzettend vervelend. Eenmaal in Nederland wil je zo snel mogelijk terecht kunnen bij een specialist. Tussen het ongeval en het bezoek in het ziekenhuis kan soms meer dan een week tijd zitten. Met deze app versnellen wij dit proces en verbeteren wij de service. Met hulp van de röntgenbeelden kunnen wij een eerste diagnose stellen en een eventuele operatie vast inplannen terwijl de patiënt nog in het buitenland is. Dat scheelt tijd en hiermee verbeteren we de planning op de polikliniek en de operatiekamers en daardoor kunnen we de wachtduur voor een eventuele operatie verkorten. Het belangrijkste is dat de patiënt snel weet waar hij of zij aan toe is’, aldus Carel Goslings, traumachirurg in OLVG.

OLVG Trauma app

De nieuwe service wordt aangeboden in de OLVG Trauma app. De app is voor iOS te downloaden in de App Store en voor Android vanaf aanstaande maandag in de Google Store.

Betrokken zorgverleners en afdelingen