home

Vanaf eind maart 2024 alle geboortezorg van OLVG op locatie Oost

Vanaf eind maart 2024 bieden we onze geboortezorg vanaf één locatie: OLVG, locatie Oost. Bevallingen en zorg voor pasgeboren baby’s vinden dan daar plaats. Voor poliklinische afspraken kunnen patiënten nog wel terecht op beide OLVG locaties in West en Oost.  

Door een tekort aan personeel is het niet meer mogelijk om onze geboortezorg op beide OLVG locaties te bieden. We bundelen onze krachten daarom op één locatie. In OLVG locatie Oost staan we met een compleet team klaar voor alle ouders en pasgeboren baby’s in deze betekenisvolle fase in het leven.

Wat betekent dit voor zwangere vrouwen die in OLVG willen bevallen?

Bevallingen vinden vanaf eind maart plaats op locatie Oost. Bevallen in OLVG, locatie West is niet meer mogelijk. Voor afspraken bij de polikliniek kunnen patiënten nog wel terecht in ons ziekenhuis op locatie West en locatie Oost.

De overgangsfase kan even wennen zijn. Wij doen onze uiterste best om de verandering zo goed mogelijk te begeleiden. Huidige patiënten houden dezelfde behandelaar.

Lange termijn

De komende jaren bieden we geboortezorg vanuit onze locatie Oost. Op onze locatie West vindt de komende jaren nieuwbouw plaats. Op termijn zal onze geboortezorg verschuiven naar OLVG, locatie West.

Veelgestelde vragen

Alle informatie over de bereikbaarheid van locatie Oost vindt u op onze website.

Op de tweede verdieping op locatie Oost (het Anna Paviljoen) zijn de afdelingen Verloskunde, Neonatologie en Spoedzorg te vinden. Via de hoofdingang loopt u rechtdoor totdat u de liften ziet. Vanuit daar gaat u naar de 2e verdieping en meldt u zich bij de receptie.

Helaas is dat niet zeker. In OLVG is het net als in andere ziekenhuizen in de omgeving erg druk. Samen met uw verloskundige wordt op het moment dat u moet bevallen gekeken waar er ruimte en voldoende personeel aanwezig is om uw bevalling zo goed mogelijk te begeleiden. Het kan zijn dat er in OLVG niet voldoende medewerkers aanwezig zijn. Dan kunt u bevallen in een ander ziekenhuis in de regio.

Nee, we blijven hetzelfde aantal bevallingen begeleiden zoals voorheen op twee locaties.

Ook vanuit Amsterdam West is OLVG, locatie Oost goed te bereiken. Natuurlijk kunt u zelf en in overleg met uw verloskundige ook kiezen voor een ander ziekenhuis in de omgeving.

Huidige patiënten worden geïnformeerd via hun behandelaar en ontvangen een brief thuis of digitaal via MijnOLVG met informatie over de verplaatsing van zorg naar onze locatie Oost.