home

Afdeling Neurologie opent MS-centrum

De afdeling Neurologie van OLVG heeft door de Nederlandse Vereniging van Neurologie (NvN) de erkenning gekregen als topklinisch MS-centrum. Dit betekent dat zij voldoet aan de multidisciplinaire samenwerking binnen én buiten OLVG en voldoende neurologen met aandachtsgebied MS in huis heeft. Het MS-centrum OLVG (MSCO) is maandag geopend door Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur.

Patiënten met multiple sclerose (MS) kunnen in het MSCO terecht voor onderzoek, behandeling, informatie en begeleiding. De benadering is persoonlijk, waarbij in samenspraak gekeken wordt welke behandeling en begeleiding het beste bij die persoon past. Het MS centrum OLVG bevindt zich op beide hoofdlocaties van OLVG.

Nauwe samenwerking

Binnenshuis werkt het MSCO nauw samen met specialisten die regelmatig zorg bieden aan mensen met MS, waaronder internisten, paramedici en hematologen. Daarnaast is het centrum aangesloten bij het MS-netwerk Groot-Amsterdam en is er een goede samenwerking met het MS-centrum van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Ook heeft het MSCO een regio functie, onder andere voor mensen uit de regio Zaanstad.