Uw bezoek aan OLVG

Niet-verzekerde zorg

OLVG biedt u naast verzekerde zorg ook medisch specialistische zorg die niet tot het basispakket behoort. U kunt deze zorg ontvangen van onze eigen dokters. Voor deze zorg hanteren wij dezelfde kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Check uw polisvoorwaarden bij uw verzekeraar om te bepalen of u voor een eventuele vergoeding in aanmerking komt. 

Geen medische noodzaak?

Zorg zonder een medische noodzaak (bijvoorbeeld cosmetische chirurgie of sterilisatie) wordt nooit vergoed uit de basisverzekering. Deze zorg betaalt u dus zelf. U kunt het ziekenhuis vragen wat de kosten zijn of kijken op de website. Heeft u een aanvullende verzekering? Raadpleeg uw polisvoorwaarden, of neem contact op met uw zorgverzekeraar en vraag naar de voorwaarden voor een vergoeding.

Overzicht behandelingen en ingrepen met prijzen

 Gynaecologie  
IngreepBehandelingPrijs
Sterilisatie van de vrouwEssure  €2000,-         
Oogheelkunde  
IngreepBehandelingPrijs
Plaatsing multifocale in plaats van kunststof lensop verzoek van patiëntmeerkosten per oog € 1.300,-
Plaatsing monofocaal torische in plaats van monofocalekunstof lensop verzoek van patiëntmeerkosten per oog € 750,-
Plaatsing multifocaal torische in plaats van monofocale kunststof lensop verzoek van patiëntmeerkosten per oog € 1.300,-
Meerkosten plaatsing extra intraoculaire kunststof lens vóór de monofocale kunststof lens, uitgevoerd in dezelfde sessie als de cataractextractie op verzoek van de patiëntmeerprijs per oog € 1.300
Urologie 
Sterilisatie van de man€ 550,- 

Hersteloperatie na sterilisatie bij mannen

€ 3.500,-

Afdeling Plastische chirurgie

Als er geen medische reden is voor de operatie, dan betaalt u de kosten zelf. Soms worden de kosten of een deel van de kosten wel vergoed. Neem voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar en vraag naar de voorwaarden voor een vergoeding. Een eventuele vergoeding is afhankelijk van:

  • de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering
  • of er een machtiging voor de behandeling nodig is
  • de medische noodzaak van een behandeling

Informatie over de tarieven voor plastisch chirurgische ingrepen zijn opgenomen in de Passantenprijslijst OLVG: