Naar OLVG in tijden van corona : dit zijn onze maatregelen

Information regarding coronavirus (English text)

In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij hopen dat u zich met deze informatie goed kunt voorbereiden op uw komst naar OLVG.

Mondkapje

Het dragen van een mondkapje is verplicht op de verpleegafdelingen en in de spreek- en onderzoekskamers. Omdat onze spreekkamers wat kleiner van formaat zijn, is het namelijk vaak niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Bij binnenkomst in ons ziekenhuis en in de gangen is het dragen van een mondkapje niet meer nodig.

1,5 meter afstand

Om binnen OLVG de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen, zijn de wachtkamers en andere openbare ruimtes ingericht volgens de 1,5-meternorm. Houd zoveel mogelijk afstand van elkaar. Wanneer dat niet lukt, vragen wij u een mondkapje te dragen. 

Bezoekersregeling

Per patiënt mogen maximaal 2 personen per dag (niet tegelijk) op bezoek komen. Dit geldt nu ook voor bezoek aan patiënten die met corona in ons ziekenhuis liggen. Bezoekers houden 1,5 meter afstand tot de patiënt en onze medewerkers, en dragen een mondkapje. Bezoekers mogen maximaal 1 kind (jonger dan 12 jaar) meenemen. Hij of zij telt niet mee voor het maximale aantal bezoekers per dag.

Lees meer bij Bezoekregeling en bezoektijden

Kom bij voorkeur alleen en niet te vroeg 

Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat er niet meer mensen in het ziekenhuis aanwezig zijn dan noodzakelijk. Daarom vragen wij u om alleen naar uw afspraak te komen. U kunt maximaal 1 begeleider meenemen. Bijvoorbeeld in een van de volgende gevallen:

  • U bent jonger dan 16 jaar.
  • U bent slecht ter been en heeft hulp nodig om naar de polikliniek te komen.
  • U spreekt slecht Nederlands en neemt iemand mee om te vertalen.
  • U bent zwanger; de partner mag mee naar de afspraken.
  • U krijgt een uitslag van een onderzoek die mogelijk veel invloed heeft op uw leven. Bijvoorbeeld de uitslag van een onderzoek voor het uitsluiten van kanker of een andere ernstige ziekte. 
  • U heeft een psychische beperking waardoor het gewenst is dat er iemand bij het polikliniekbezoek of bij de behandeling aanwezig is.

Een begeleider met klachten passend bij het coronavirus mag niet meekomen naar de polikliniek. Stel in dat geval de afspraak uit of neem iemand anders mee.

Daarnaast vragen we u om niet te vroeg te komen, maximaal 15 minuten voor aanvang van uw afspraak. Arriveert u toch eerder bij OLVG dan gepland, wacht dan even buiten het ziekenhuis.

Basisregels

Naast bovenstaande maatregelen, gelden binnen OLVG ook nog steeds de basisregels:

  • Ontsmet uw handen bij binnenkomst met desinfecterende handgel.
  • Hoest of nies in de elleboog.
  • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus óf laat u eerst testen op het coronavirus voor u naar het ziekenhuis komt.
  • Kom alleen en niet te vroeg.

Pagina voor het laatste gewijzigd op woensdag 23 maart 2022.

Veelgestelde vragen

Bent u ingepland of opgeroepen voor een behandeling in ons ziekenhuis, maar wilt u liever wachten tot na het ontvangen van uw (booster-) vaccinatie? Neem dan contact op met de polikliniek van uw behandelend arts met de vraag of er een telefonisch consult ingepland kan worden. Bekijk samen welke andere mogelijkheden er zijn en wat dit voor uw klachten en behandeling betekent.

We hebben op onze website een speciale pagina met veelgestelde vragen van zwangere vrouwen over het coronavirus. 

Dit wordt bepaald door uw behandelaar. U kunt ervan uitgaan dat we hierin altijd de beste keuze maken, passend bij uw persoonlijke situatie.

Net als bij een fysieke afspraak ontvangt u hiervoor een uitnodiging. Telefonisch of via e-mail. Bij een belafspraak wordt u rond de geplande tijd gebeld door uw behandelaar, met een anoniem nummer. Omdat de exacte tijd niet altijd gegarandeerd kan worden, kan het zijn dat u iets eerder of later wordt gebeld.

Op de pagina Bezoektijden leest u alles over de bezoekregels en -tijden in OLVG.

Voor sommige patiënten kan het behandelteam besluiten dat er uitzonderingen gemaakt worden, bijvoorbeeld voor mensen die terminaal ziek zijn. De zorgverlener maakt daarover afspraken met de naasten.

Ja, onze bezoekersrestaurants zijn weer open.