home

Wie kom je tegen in het ziekenhuis?

Bij OLVG werken heel veel mensen. Hieronder zie je een aantal mensen die je tegen kunt komen op de polikliniek Kindergeneeskunde of op de Kinderafdeling.


Polikliniekassistente

Voordat je naar de dokter gaat ontmoet je vaak eerst de polikliniekassistente. Zij helpt de dokter op de polikliniek. Als je binnenkomt, meld je je bij de balie. De assistente gaat jou eerst meten en wegen.

Als de dokter jou na je bezoek nog eens wil zien, maakt zij een nieuwe afspraak voor je. Misschien krijg je nog een folder of briefje mee.


Dokter

De dokter stelt aan jou en je ouders vragen en onderzoekt je om erachter te komen wat er met je aan de hand is.


Verpleegkundige

De verpleegkundige is de hele dag aanwezig om jou te verzorgen. Als je op de afdeling komt, stelt zij jou en je ouders vragen om je wat beter te leren kennen. Het is belangrijk dat je de verpleegkundige vertelt hoe het met je gaat zodat zij jou zo goed mogelijk kan helpen.


Pedagogische medewerker

Een pedagogisch medewerker legt je uit wat er gaat gebeuren in het ziekenhuis. Zij kan jou vertellen hoe een onderzoek gaat en wie je tegenkomt als je wordt geopereerd. Het is natuurlijk ook fijn als je wat te doen hebt in het ziekenhuis. Daarom helpt de pedagogisch medewerker jou met wat je in het ziekenhuis kunt doen en waar je mee kunt spelen.


CliniClowns

Eén keer per week brengen de CliniClowns wat gezelligheid op de afdeling en komen ze, als je dat wilt, bij je langs.


Andere medewerkers

In het ziekenhuis zie je nog meer medewerkers, zoals een secretaresse, voedingsassistente en de schoonmakers.