home

Verslavingsproblematiek bij ziekenhuisopname/-behandeling : u kunt hiervoor terecht bij Psychiatrie en Medische Psychologie

Hoe ontstaat het?

Afhankelijkheid of misbruik van verschillende verslavende middelen kan tot problemen leiden tijdens een ziekenhuisopname of kan een ziekenhuisopname tot gevolg hebben. Zo kan overmatig en langdurig alcoholgebruik leverafwijkingen of problemen aan de alvleesklier geven. Ook kan het leiden tot gebrek aan vitamine B en geheugenklachten. Daarnaast kan het nemen van middelen als bijvoorbeeld cocaïne, XTC of GHB acute verwardheid geven. Hiervoor is vaak ondersteunende behandeling nodig.

Klachten

Als u overmatig of dagelijks grote hoeveelheden alcohol of andere middelen zoals pijnstillers (opiaten/morfine), heroïne, methadon of andere drugs zoals GHB, cocaïne, XTC of cannabis neemt, is het van belang dit aan uw behandeld arts te melden. Er kan dan - tijdig en in overleg met u - uit voorzorg een behandelplan gemaakt worden voor tijdens de ziekenhuisopname om ontwenningsverschijnselen en complicaties te voorkomen.

Onze Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD) is op consultbasis betrokken bij de medisch specialisten in ons ziekenhuis. Ook kan het zijn dat we u enkele gesprekken op onze polikliniek Psychiatrie en Medische Psychologie aanbieden als dat nodig is. Voor langer durende of intensieve behandeling van verslavingsproblemen verwijzen we u, al dan niet via uw huisarts, door naar de verslavingszorg.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie van OLVG. Laatst gewijzigd: