home

Vaatomleidingen in de benen : u kunt hiervoor terecht bij Vaatchirurgie

De arts heeft bij u een afwijking vastgesteld in één van de slagaders die naar de benen lopen, of die zich in de benen bevinden. Deze afwijking is het gevolg van de afzetting van vet in de wand van de slagader en van verkalking van de wand van de slagader, atherosclerose genoemd.

Meestal leidt slagaderverkalking tot vernauwing of zelfs tot totale afsluiting van de slagader. Als meer dan de helft van het bloedvat dicht zit kunnen verschijnselen van etalageziekte optreden. Dan stroomt er achter de vernauwing duidelijk minder bloed.

Naast de ernst van de vernauwing is ook de lengte van het vernauwde deel van belang. Vaak zijn er in een bloedvat meerdere vernauwingen na elkaar. Een bekend voorbeeld is de combinatie van een vernauwing in een bekkenslagader met daaronder een vernauwing in de bovenbeenslagader van hetzelfde been.

In de folder wordt een globaal overzicht gegeven van operaties bij vaatproblemen in de benen. Een andere benaming hiervoor is arterieel vaatlijden aan de benen. Realiseert u zich dat voor u de situatie anders kan zijn dan hier is beschreven.

Tips

Neem mee

Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen)

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Vaatchirurgie. 

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Vaatchirurgie van OLVG. Laatst gewijzigd: