Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Klinisch neurofysiologisch onderzoek wordt gedaan door een speciaal hiervoor opgeleide laborant.
De duur van het onderzoek is voor elke patiënt verschillend. Veelal moet u rekenen op ongeveer een uur.
Aan dit onderzoek zijn geen risico’s of bijverschijnselen verbonden. De kleine stroompjes
zijn niet gevaarlijk en worden als een kloppend gevoel ervaren.
Om het onderzoek zo goed mogelijk te kunnen doen, is het belangrijk dat de huid schoon is en vrij van lotion of crème.
Ook is het erg belangrijk dat uw armen en benen warm zijn. Vooral voor het onderzoek van de zenuwen in handen en voeten is dit van belang. U kunt hiervoor zorgen door vóór vertrek van huis dichte schoenen en dikke kousen aan te trekken en een jas of trui met lange mouwen. Als u snel koude handen heeft, is het raadzaam handschoenen aan te trekken.
Tijdens het onderzoek ligt u op een bed. De laborant zal u vragen zich zoveel mogelijk te ontspannen. Door de laborant worden enkele elektroden (kleine metalen plaatjes) op verschillende plaatsen op de huid van uw hoofd en lichaam geplakt.
Vervolgens wordt er op de huid van arm en been afzonderlijk een reeks lichte stroompjes toegediend. Deze zijn geheel ongevaarlijk. De elektroden vangen de reacties van de zenuwen, ruggenmerg en hersenen op en geven deze door aan de computer voor verdere verwerking.
De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door de klinisch neurofysioloog en vervolgens doorgestuurd naar uw behandelend arts. De uitslag van het onderzoek krijgt u te horen bij uw eerstvolgende bezoek aan de polikliniek van uw specialist.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie.