home

Revalidatie na neurologische problemen : u kunt hiervoor terecht bij Neurologie

Op de afdeling neurologie is naast de fysiotherapie ook de revalidatie arts, ergotherapie en logopedie beschikbaar en inzetbaar indien nodig voor uw revalidatie. Op de afdeling worden naast patiënten met een beroerte, ook patiënten met andere neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose en tumoren in het zenuwstelsel gezien. De fysiotherapeut wordt door de arts bij de patiënt gevraagd als er een probleem is bij het bewegen, bijvoorbeeld bij het lopen.

Verloop

De revalidatie

Het doel van de fysiotherapeutische behandeling is het zo zelfstandig mogelijk bewegen van de patiënt. Als hier problemen mee zijn, starten we kort na de opname met het oefenen van het zitten, staan, lopen en andere activiteiten van het dagelijks leven. Als een patiënt niet zelf kan lopen, oefenen we dit in de loopbrug met begeleiding van één of twee fysiotherapeuten. We houden bij de therapie rekening met het activiteitenniveau van de patiënt van voor opname.

We werken op de afdeling naast fysiotherapeuten ook samen met ergotherapeuten, logopedisten en verschillende verpleeghuizen en revalidatiecentra. Er is één keer in de week overleg met alle betrokken disciplines. Daar wordt besproken hoe het gaat en of verdere revalidatie noodzakelijk is.

Vragen & contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de afdeling Neurologie. 

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Neurologie van OLVG. Laatst gewijzigd: