home

Psychotherapie : u kunt hiervoor terecht bij Psychiatrie en Medische Psychologie

Op onze poliklinieken zijn er verschillende psychotherapiebehandelingen mogelijk. Afhankelijk van de diagnose die bij u is gesteld, maken wij een behandelplan en kiezen welke behandeling het beste bij u past. Wij gebruiken de meest voorkomende evidence-based therapievormen, volgens de richtlijnen van de verschillende beroepsverenigingen.

Verloop

De behandeling

Eén van de meest gebruikte vormen van psychotherapie is cognitieve gedragstherapie (CGT). Een andere vorm van psychotherapie is interpersoonlijke therapie (IPT). Deze psychotherapievormen worden voornamelijk gebruikt bij behandeling van depressie, slaap-, angst- en paniekstoornissen. Bij de psychodynamische/inzichtgevende psychotherapie richt de behandeling zich meer op onderliggende persoonlijkheidskenmerken. Daarnaast is er Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), deze therapie wordt toegepast bij behandeling van trauma.

Onze seksuologen bieden seksuologische behandeling waarbij ook relatietherapie als onderdeel van de behandeling geïndiceerd kan zijn.

Psychotherapie kan ook in combinatie met farmacotherapie gegeven worden. Farmacotherapie wordt door een psychiater of AIOS gedaan. Psychotherapie wordt gegeven door een GZ-psycholoog, klinisch (neuro)psycholoog, seksuoloog, AIOS of psychiater.

Tips

Neem mee

Geldig legitimatiebewijs, verzekeringspasje, verwijsbrief

Overzicht medicatie

Gebruikt u medicijnen? Neem dan uw actueel medicatieoverzicht mee (gratis via uw apotheek).

Meld u eerst bij de balie

Voordat u plaatsneemt in de wachtruimte kunt u zich melden in bij de balie.

Nieuwe patiënt?

Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie van OLVG. Laatst gewijzigd: