home

Polygrafie Bariatrie Thuis : u kunt hiervoor terecht bij Slaapcentrum

Tijdens een polygrafie wordt een aantal lichaamsfuncties tijdens de slaap geregistreerd.

Verloop

Het onderzoek

De duur van het onderzoek is 1 nacht. U slaapt thuis. U wordt gevraagd om 's middags al te komen, zodat de apparatuur kan worden bevestigd. U meldt zich op de afgesproken tijd op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF), route 33, derde etage.

Op de afdeling KNF wordt de recorder bij u aangesloten. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Er worden enkele banden om borst en buik geplaatst, een sensor op de keel , een op de vinger en een neusbrilletje onder uw neus.

Vervolgens gaat u met de apparatuur terug naar huis. U kunt gewoon rondlopen, de apparatuur mag alleen niet nat worden. Verder kunt u gaan slapen op het tijdstip dat u gewend bent (advies: niet te laat, probeer voor 00:00 in bed te liggen). De volgende ochtend komt u tussen 08:00 en 09:00 uur op de afdeling waar alles weer wordt verwijderd. U mag de apparatuur 's morgens ook zelf verwijderen en tussen 08:00 en 09:00 uur inleveren bij de balie van de afdeling KNF. Doe dit echter wel in overleg met de laboranten die de apparatuur hebben aangesloten.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het Slaapcentrum.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Slaapcentrum van OLVG. Laatst gewijzigd: