Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
In de vinger zitten 3 vingerkootjes. Tussen de vingerkootjes zitten gewrichten. Door de gewrichten en pezen in de vinger kunt u uw vinger goed bewegen.
Bij een malletvinger hangt uw vingertopje naar beneden. Het kan zijn dat er een pees is gescheurd. Vaak is er een stukje bot in de vingertop afgebroken. Als dit een groot stuk bot is, heeft u een operatie nodig.
De arts belt u 1 werkdag na uw bezoek op de Spoedeisende Hulp. Samen met de arts maakt u een behandelplan. Bekijk hieronder het filmpje over het behandelplan:
Rookt u? Voor uw herstel is het beter om te stoppen met roken rond de operatie. Als u niet rookt heeft u minder kans op complicaties zoals een ontsteking. Stop als het kan 4 weken voor uw operatie met roken. Rook niet tot minstens 4 weken na de operatie. Kijk voor meer informatie op de webpagina: Roken en een operatie. |
Als er een te groot stuk bot is afgebroken, krijgt u een operatie. U krijgt de operatie vaak binnen 1 week nadat u de malletvinger hebt gekregen. Voor de operatie draagt u een malletspalk. Door deze spalk kunt u uw vingertop niet bewegen.
Tijdens de operatie zet de arts de stukjes bot vast met metalen draadjes. Na drie weken komt u terug op de Gipskamer en worden deze metalen draadjes verwijderd.
Om uw vinger goed te laten genezen is het belangrijk dat u de vinger goed blijft bewegen. Het is belangrijk dat u met deze oefeningen begint meteen nadat de spalk af is.
Soms heeft u hulp van een handtherapeut nodig. Een handtherapeut kan u helpen met oefenen. U krijgt een verwijzing voor de handtherapeut.
Elke operatie heeft risico’s. Bij een malletvinger operatie heeft u een kleine kans op een bloeding of een ontsteking.
Bel meteen de polikliniek Traumachirurgie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Voor vragen over uw spalk kunt u bellen naar de Gipskamer.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Traumachirurgie, locatie Oost, P3
020 510 88 79 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Polikliniek Traumachirurgie, locatie West, route 6
020 510 88 79 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Gipskamer, locatie Oost, P3
020 599 29 63 (op werkdagen van 08.00 tot 16.15 uur)
gipskamer@olvg.nl
Gipskamer, locatie West, route 6
020 510 80 28 (op werkdagen van 08.00 tot 16.15 uur)
gipskamer@olvg.nl