home

Maag-, darm- en leveraandoeningen en psychische klachten : u kunt hiervoor terecht bij Psychiatrie en Medische Psychologie

Chronische aandoeningen, zoals colitis ulcerosa, kunnen in de loop der jaren het risico op psychische aandoeningen vergroten. Soms is dit een gevolg van bijwerkingen van medicatie, zoals prednison. Ook kan een chronische en ernstig verlopende aandoening veel effect hebben op het dagelijks functioneren en tot angst- of depressieve symptomen leiden.

Daarnaast kan afhankelijkheid of misbruik van verschillende verslavende middelen problemen geven en tot een ziekenhuisopname leiden. Zo kan overmatig en langdurig alcoholgebruik leverafwijkingen of problemen aan de alvleesklier geven. Ook kan het leiden tot een gebrek aan vitamine B en geheugenklachten.

Behandelplan

Als u overmatig of dagelijks grote hoeveelheden alcohol of andere middelen neemt, is het belangrijk dat u dit aan uw behandeld arts meldt. Er kan dan - op tijd en in overleg met u - uit voorzorg een behandelplan gemaakt worden om tijdens uw ziekenhuisopname ontwenningsverschijnselen en complicaties te voorkomen.

Onze Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD) is op consultbasis betrokken bij de medisch specialisten in ons ziekenhuis. Ook kan het zijn dat we u enkele gesprekken op onze polikliniek Psychiatrie en Medische Psychologie aanbieden als dat nodig is. Dit gebeurt in overleg met de behandelend MDL-arts of na een verwijzing van uw huisarts.

Voor langer durende of intensieve behandeling van verslavingsproblemen verwijzen we, al dan niet via uw huisarts, door naar de verslavingszorg.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie van OLVG. Laatst gewijzigd: