Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Er zijn verschillende soorten implantaten. Samen met de MKA-chirurg wordt bepaald welk implantaattype voor u het meest geschikt is. Ook wordt beoordeeld of er wel voldoende kaakbot is om een implantaat te plaatsen, en wat mogelijk kan worden gedaan om ontbrekend kaakbot aan te vullen.
Als voorbereiding op de implantatie krijgt u altijd eerst een consultafspraak. Tijdens deze afspraak maken we röntgenfoto’s en onderzoekt de MKA-chirurg de mond. Hij bespreekt de mogelijkheden voor behandeling en de kosten van de behandeling met u. Eventueel wordt er nog een afspraak gemaakt voor het maken van een CBCT-scan of een ander aanvullend onderzoek.
U krijgt een recept mee voor een spoelmiddel om de mond te ontsmetten.
U krijgt een plaatselijke verdoving in uw mond. De MKA-chirurg maakt een snede in het tandvlees, boort een gaatje in het kaakbot en plaatst hierin het implantaat. Op het (holle) implantaat wordt een afsluitdopje geplaatst. Daarna hecht de MKA-chirurg het wondje met (oplosbaar) hechtdraad.
Na de behandeling voelt u nog enkele uren het verdoofde gevoel. Als de verdoving is uitgewerkt, is het normaal dat u klachten kunt hebben van pijn, zwelling en temperatuursverhoging. De pijn is goed te bestrijden met pijnstillers.
Na ongeveer 2 weken volgt een eerste controle door de MKA-chirurg. Eventueel wordt dan ook weer een röntgenfoto gemaakt, of worden de nog niet opgeloste hechtingen verwijderd.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtchirurgie.