home

Hartrevalidatieprogramma : u kunt hiervoor terecht bij Hartcentrum

Na aanmelding voor de hartrevalidatie door uw cardioloog of verpleegkundig specialist, bepaalt u samen met de coördinator van de hartrevalidatie welke onderdelen u van het hartrevalidatieprogramma kunt gaan volgen.

Het hartrevalidatieprogramma begint met een intakegesprek. Dit kan telefonisch, middels beeldbellen of bij ons in het ziekenhuis plaatsvinden. Naar aanleiding van dit gesprek bepalen wij samen met u welke doelen u heeft en aan welke modules u gaat deelnemen.

Het hartrevalidatieprogramma kan gevolgd worden op locatie Oost of op locatie West, de keuze is aan u. Ons hartrevalidatieprogramma is opgezet volgens de richtlijn hartrevalidatie van de Nederlandse Hartstichting.

Tijdens een hartrevalidatieprogramma:

  • leert u uw (lichamelijke) grenzen kennen en verleggen;
  • doet u aan sport en spel;
  • leert u beter te ontspannen;
  • krijgt u begeleiding in de sociale en psychische kant van het leven na een hartinfarct;
  • krijgt u voorlichting over risicofactoren en adviezen over eten en bewegen.

U kunt het hartrevalidatieprogramma gebruiken om een plan te maken voor de toekomst en uw leven gezond(er) in te richten.

Naast de afspraken in het ziekenhuis, kunnen alle onderdelen van het programma (deels) digitaal gevolgd worden, wij noemen dit tele-hartrevalidatie. U krijgt hiermee begeleiding op afstand. Aan de hand van het intakegesprek kijken wij samen met u welke vorm het best bij u past.

Vragen & contact

Heeft u vragen neem dan contact op met de afdeling Hartrevalidatie. 

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Hartcentrum van OLVG. Laatst gewijzigd: