Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Met uitzondering van bloedverdunners kunt u eventuele medicijnen gewoon blijven gebruiken.
Tijdens de behandeling ligt u op een onderzoeksbank. Uw hoofd wordt afgedekt met een steriele doek die het oor vrij laat. Er wordt een tampon in het oor geplaatst. De KNO-arts maakt vervolgens een huidsnede in de oorschelp ter hoogte van de gehoorgang.
Dan wordt de huid, het bindweefsel en kraakbeen van de oorschelp verwijderd. Ten slotte hecht de arts de huid op zo’n manier dat er een ruimere toegang tot de gehoorgang ontstaat. Na de operatie wordt het oor verbonden.
Om de behandeling goed en pijnloos uit te voeren, wordt u door de behandelend arts lokaal verdoofd. Dit gebeurt door middel van kleine prikjes in het oor. Dat is even vervelend, maar van de rest van de behandeling zult u niet veel last hebben.
De ingreep duurt ongeveer 30 minuten.
Bij uw ontslag wordt een afspraak gemaakt op de polikliniek bij de arts die de operatie heeft uitgevoerd, één week na de behandeling. De tampon wordt twee à drie dagen na de behandeling verwijderd.
Wij adviseren de eerste dag thuis te blijven. Het nemen van een warme douche raden wij de eerste dag af. Daarna kunt u gewoon douchen, als u ervoor zorgt dat het oor droog blijft.
Als u last krijgt van wondpijn, kunt u 500 milligram paracetamol innemen, maximaal 5 per dag. Het gebruik van aspirine is niet toegestaan.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde.