home

Elleboog inklemming : impingement

Tussen de botten van de elleboog zit weefsel. Bij inklemming zit het weefsel klem tussen deze botten. Dit heet impingement. De klachten zijn het niet goed kunnen bewegen van de elleboog en pijn. De behandeling is fysiotherapie, een injectie of een operatie.

Over elleboog inklemming

In de elleboog komt het bot van de bovenarm en de botten van de onderarm samen. Deze botten vormen het gewricht.

Illustratie van een elleboog.

Rondom het gewricht zit weefsel. Bij elleboog inklemming is er een irritatie van dit weefsel. Het weefsel wordt dan dikker. Het weefsel kan dan klem zitten tussen de botten.

De inklemming kan ontstaan door:

  • overbelasting door sport of werk
  • een plooi in het gewrichtskapsel van de elleboog
  • een instabiele elleboog

Klachten bij elleboog inklemming

Bij elleboog inklemming heeft u vaak last een stijve arm of van pijn. Ook is het soms moeilijker om uw elleboog te strekken. Als u uw elleboog strekt, hoort u soms een ploppend geluid. 

Behandeling

Fysiotherapie

Als het mogelijk is, krijgt u fysiotherapie als behandeling voor elleboog inklemming. De fysiotherapeut helpt u om uw elleboog op een goede manier te gebruiken. Soms zijn er aanpassingen nodig in het werk dat u doet.

Injectie

Als u klachten heeft van de plooi van uw elleboog, kunt een injectie krijgen. U krijgt dan een injectie met pijnstillers en ontstekingsremmers. De injectie werkt meestal een paar maanden.
Na de injectie heeft u eerst iets meer pijn aan uw elleboog. De pijn wordt snel minder. Soms heeft u in de 2 dagen na de injectie last van opvliegers. Uw gezicht en hals worden dan opeens rood en u gaat zweten. Dit gaat vanzelf weer over. 

Operatie

Als fysiotherapie en de injectie niet helpen, bespreekt de arts met u of een operatie nodig is.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.

Polikliniek Orthopedie, locatie Oost, P3
020 510 88 84 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
mailorthopedie@olvg.nl

Polikliniek Orthopedie, locatie West, route 5
020 510 88 84 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
mailorthopedie@olvg.nl

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Orthopedie van OLVG. Laatst gewijzigd: