Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Klinisch neurofysiologisch onderzoek wordt gedaan door een speciaal hiervoor opgeleide laborant.
De duur van het onderzoek is voor elke patiënt verschillend. Meestal moet u rekenen op anderhalf uur.
Voor dit onderzoek bent u in totaal 24 uur wakker hierdoor neemt uw reactievermogen wat af zodat het raadzaam is, als u met de auto naar het ziekenhuis komt, u te laten brengen. Ook na het onderzoek heeft u nog last van slaperigheid.
Sta de dag voorafgaand aan het onderzoek op de voor u normale tijd op en verricht de werkzaamheden die u normaal gesproken ook zou doen. De avond en de nacht voor het onderzoek slaapt u niet. In totaal bent u dus zo'n 24 uur wakker.
De dag voor het onderzoek mag u wel gewoon eten en drinken. De nacht en de ochtend voor het onderzoek mag u geen: koffie, thee, chocolade, cola.
Wij adviseren u minimaal een uur voor het onderzoek niet meer te drinken.
Gebruikt u medicijnen? Neem daar dan een lijst van mee naar het ziekenhuis.
Het onderzoek wordt 's ochtends verricht. De laborant meet op welke plaatsen op uw hoofd elektroden (kleine metalen plaatjes) moeten worden geplakt. De elektroden vangen de elektrische activiteit van de hersenen op en geven deze door aan de computer.
Dan wordt de kamer donker gemaakt en mag u gaan slapen.
Het onderzoek duurt ongeveer anderhalf uur.
De geregistreerde gegevens worden beoordeeld door de klinisch neurofysioloog en het resultaat wordt doorgestuurd naar uw behandelend arts. De uitslag van het onderzoek krijgt u te horen bij uw eerstvolgende bezoek aan de polikliniek van uw specialist.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie.