home

Borstvergroting : u kunt hiervoor terecht bij Plastische, reconstructieve, en handchirurgie

Veel vrouwen zijn niet tevreden over hun borsten. Voor een gedeelte van deze vrouwen is plastische chirurgie een optie. Binnen dit specialisme kunnen borsten gecorrigeerd worden. Dit kan op 3 verschillende manieren: met een borstvergroting, een borstverkleining of een borstlift. Op deze pagina vind je meer informatie over de borstvergroting.

Verloop

Voorbereiding

De plastisch chirurg overlegt met u over de grootte van de in te brengen prothese. Over het algemeen wordt gestreefd naar borsten die passen bij uw postuur. Verder bespreekt de chirurg de plaats van de littekens. Zoals bij iedere operatie worden bij een borstvergroting blijvende littekens gemaakt. Ze vallen door hun plaats en kleur meestal nauwelijks op.

Als voorbereiding op de operatie gaat u bij de anesthesioloog langs op het preoperatieve spreekuur van de polikliniek Anesthesiologie. De operatie vindt plaats onder algehele anesthesie.

Duur opname

Meestal wordt u 1 dag in het ziekenhuis opgenomen.

De behandeling

Op de dag van opname tekent de chirurg het operatiepatroon op de borsten. De prothesen worden meestal via een snede in de huidplooi onder de borst ingebracht.

De prothesen worden tussen de borstklier en de borstspier geplaatst of onder de borstspier direct op de ribben (dual plane). De plastisch chirurg bespreekt met u wat de meest geschikt methode voor u is.

Aan het eind van de operatie wordt de borst verbonden met een steungevend verband en eventueel met een sportbeha.

Na de behandeling

Het is verstandig om voor de eerste week na thuiskomst hulp te regelen. Er wordt aanbevolen om de eerste 6 weken na de operatie dag en nacht een sportbeha te dragen. Daarnaast wordt soms een elastische band boven de borst geadviseerd. Alle bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren zijn toegestaan.

Tips

Neem mee

Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen)

Nieuwe patiënt?

Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirurgie.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Plastische, reconstructieve, en handchirurgie van OLVG. Laatst gewijzigd: