home

Borstcorrectie : u kunt hiervoor terecht bij Plastische, reconstructieve, en handchirurgie

Een borstcorrectie kan voor vrouwen die ontevreden zijn over hun borsten een optie zijn. Het gaat daarbij niet alleen om het vergroten van borsten, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om het verstevigen of corrigeren van de borst(en).


Er zijn meerdere mogelijkheden wanneer het gaat om borstcorrecties. Enkele daarvan zijn:

  1. Borstvergroting: de meest eenvoudige, effectieve en duurzame mogelijkheid om borsten te vergroten, is met behulp van kunststofprothesen. De prothesen zijn gemaakt van siliconen.
  2. Borstversteviging en/of borstverkleining
  3. Borstlift

Verloop

Voorbereiding

De plastisch chirurg overlegt met u over de grootte van de in te brengen prothese. Over het algemeen wordt gestreefd naar borsten die passen bij uw postuur.

Een operatie aan de borsten gebeurt altijd onder algehele verdoving. Verder zult u vrijwel altijd minimaal 1 nacht in het ziekenhuis overnachten. Medicijnen, al dan niet op doktersvoorschrift, kunnen bijwerkingen veroorzaken. Zorg er daarom voor dat u aan uw chirurg vertelt of u medicijnen gebruikt.

Roken

Verder heeft roken een slechte invloed op de wondgenezing en het herstel na de ingreep. Om het risico op problemen te minimaliseren wordt u aangeraden om minstens 6 weken voor de ingreep niet te roken.

Behandeling

Op de dag van opname tekent de chirurg het operatiepatroon op de borsten. De prothesen worden meestal via een snede in de huidplooi onder de borst ingebracht. De prothesen worden tussen de borstklier en de borstspier geplaatst, onder de borstspier direct op de ribben of een combinatie hiervan.

Nazorg

U krijgt van de afdeling of poli een speciale band die goed steun geeft aan de borsten. U kunt eventueel ook een sport-BH dragen. Na de operatie doet u er goed aan om 6 weken rustig aan te doen. U mag 6 weken niet tillen of sporten en het wordt u zeer sterk afgeraden te roken tot 6 weken na de operatie.

De borsten kunnen wat gespannen aanvoelen. Neem bij ernstige pijn, roodheid of koorts altijd contact op met het ziekenhuis!

Tips

Neem mee

Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen)

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirugie.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Plastische, reconstructieve, en handchirurgie van OLVG. Laatst gewijzigd: