Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
In uw lichaam lopen veel zenuwen. Deze zenuwen geven signalen aan uw hersenen. Zo zorgen zenuwen ervoor dat u dingen kunt voelen, zoals warmte, maar ook pijn.
Als zenuwen te veel of verkeerde signalen aan uw hersenen geven, kan dit voor pijn zorgen.
Bij een blokkade van de zenuwen zorgt de arts dat de zenuwen minder signalen doorgeven aan uw hersenen. Dit kan zorgen voor minder pijn.
Bij kanker in het gebied van de geslachtsorganen, de plasbuis, de endeldarm of de anus, kunt u veel pijn hebben. U kunt dan een zadelblok krijgen om de zenuwen rond de anus en de geslachtsorganen te blokkeren. Een zadelblok heet ook wel een lower end block.
Bent u zwanger of mogelijk zwanger?Neem dan voor het onderzoek contact op met uw arts. Bij onderzoek van sommige lichaamsdelen doen we liever geen onderzoek met straling. Geeft u borstvoeding?Contrastvloeistof heeft geen invloed op de moedermelk. Na het onderzoek kunt u uw baby gewoon borstvoeding geven. |
Neem voor uw behandeling contact op met het Pijncentrum als u 1 van de volgende dingen merkt:
Draag kleding die u makkelijk uit en aan kunt trekken. Soms vraagt uw arts u om een kledingstuk uit te doen. Dit kan nodig zijn om de behandeling goed uit te voeren.
Draag geen sieraden rondom het gebied van de behandeling.
Vraag iemand mee naar de afspraak of zorg dat iemand u kan ophalen.
Na de behandeling kunt u pijn hebben. U kunt dan paracetamol gebruiken. Zorg dat u paracetamol in huis heeft. U kunt paracetamol kopen bij de drogist of de apotheek.
Na de zadelblok brengt uw zorgverlener u in een rolstoel of op bed naar de verpleegzaal. U blijft hier ongeveer 2 uur om bij te komen van de behandeling. U blijft dan rechtop zitten. De verpleegkunde controleert uw bloeddruk.
Als u zich goed voelt, mag u na uw behandeling meteen naar huis. Zelf autorijden, fietsen of reizen met het openbaar vervoer raden wij af. Vraag of iemand u naar huis brengt.
Bij pijn kunt u paracetamol gebruiken. Gebruik maximaal 4 keer per dag 2 tabletten paracetamol van 500 mg. Doe dit maximaal 7 dagen.
Uw arts bespreekt met u wanneer u een controleafspraak heeft. Dit kan telefonisch of in het ziekenhuis.
Bij de controleafspraak bespreekt de arts met u of de behandeling heeft geholpen.
Als de behandeling niet genoeg heeft geholpen, heeft u soms een andere behandeling nodig.
De arts bespreekt met u wat de mogelijkheden zijn. Soms kunt u de behandeling ook herhalen.
Iedere ingreep heeft risico’s. Na deze behandeling kunt u last krijgen van een infectie of een bloeding.
Bel meteen het Pijncentrum als u 1 of meer van de volgende klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de afdeling via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Pijncentrum, locatie Oost, A4
020 599 25 13 (op werkdagen van 8.15 tot 16.15 uur)
pijncentrum-oost@olvg.nl
Polikliniek Pijnbestrijding, locatie West, route 5
020 510 81 63 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
pijncentrum-west@olvg.nl