home

Kinderoogheelkunde, Oost : wordt gehouden door Polikliniek Oogheelkunde

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P3

Tijden spreekuur

Ma t/m vrij van 8.20 tot 16.00 uur

Contact

Over dit spreekuur

De orthoptiste en de oogarts onderzoeken kinderen na verwijzing door de huisarts of consultatiebureau. Klachten waarvoor deze uw kind kunnen doorverwijzen zijn bijvoorbeeld scheelzien, onvoldoende gezichtsvermogen, een vermoeden van een lui oog. Het kinderspreekuur is bedoeld voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak bij oogheelkunde onderzoekt een orthoptiste eerst de stand van de ogen. Ook onderzoekt zij de samenwerking tussen de ogen. Daarna wordt met behulp van oogdruppels de sterkte van de ogen gemeten. Door deze druppeltjes ziet uw kind na het onderzoek enige tijd wazig. Daarna kijkt de oogarts nog naar de algehele gezondheid van de ogen (onder andere het netvlies en de ooglens). Na al deze onderzoeken volgt er een diagnose en eventueel een behandeling of brilrecept.

Controle-afspraken

Als uw kind een behandeling nodig heeft, zijn de vervolgcontroles steeds op het orthoptiespreekuur. Tijdens deze spreekuren onderzoekt de orthoptiste of er veranderingen zijn. Als het nodig is wordt de behandeling aangepast en de oogarts opnieuw geraadpleegd.