home

Algemene neurologie :
wordt gehouden door Polikliniek Neurologie

Locatie

OLVG, Locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P3

Tijden spreekuur

Elke werkdag

Contact

Over dit spreekuur

Op de polikliniek Neurologie van het OLVG kunt u als patiënt na verwijzing door uw huisarts terecht met al uw neurologische klachten. Onze artsen zijn breed opgeleid en hebben kennis over vele facetten binnen de neurologie. U zult derhalve waarschijnlijk tijdens uw eerste consult op het algemene spreekuur gezien worden. Bij zeer gespecialiseerde ziektebeelden kan het zijn dat u nadien naar een collega met specifieke expertise in dit gebied verwezen wordt.

Alle patiënten op onze spreekuren vallen onder de verantwoordelijkheid van de neuroloog, een medisch specialist. Gezien ons ziekenhuis een opleidingsziekenhuis is voor co-assistenten en arts-assistenten kan het zijn dat u in eerste instantie eerst met hen spreekt en u nadien de neuroloog spreekt. Bij zeer ervaren arts-assistenten kan het zijn dat fysieke medebeoordeling door de neuroloog niet noodzakelijk is.

Op de polikliniek neurologie kunt u uw klachten vertellen en vragen wij uw ziektegeschiedenis en medicatie uit. Het is handig om een actueel medicatie overzicht mee te nemen voor de dokter. Na het gesprek zal de arts u onderzoeken en nadien de conclusie en behandelplan met u bespreken. Indien er aanvullend onderzoek noodzakelijk is, zal de arts deze aanvragen.

U kunt hierbij denken aan onderzoeken als:
- bloedonderzoek
- ECG (hartfilm)
- beeldvorming van uw hersenen of wervelkolom
- zenuwgeleidingsonderzoek
- EEG (hersenfilm)

Let op: een deel van onze afspraken voeren wij telefonisch. Dit kunt u zien aan wat voor afspraak er is gepland in MijnOLVG. Zorg ervoor dat u goed bereikbaar bent wanneer u een telefonische afspraak heeft.

Na het consult bij de dokter zullen de eventuele vervolgonderzoeken aangevraagd worden en wordt er zo nodig een herhaal afspraak gepland voor follow-up van uw klachten of uitslagen van onderzoeken. Het kan zijn dat deze afspraak bij een andere dokter ingepland wordt dan u het eerste consult gesproken heeft.