Spreekuur IBD : wordt gehouden door Polikliniek MDL

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 33

Tijden spreekuur

ma, di, do, vr: 8.30 - 12.00 uur

Over dit spreekuur

Alle patiënten met IBD kunnen terecht op het spreekuur. De verpleegkundig specialist ziet patiënten voor zowel controle afspraken als in geval van spoed, vraagt onderzoeken aan en stelt medicatie in. Ook bespreekt de verpleegkundig specialist met u wat de gevolgen van IBD op uw leven zijn. 

De behandeling van IBD bestaat naast voorlichting uit het geven van ontsteking- en afweerremmende medicatie. Deze behandeling kan veilig en langere tijd worden gegeven als er regelmatige controles worden gedaan. Deze controles richten zich op uw klachten, maar ook op controle van het bloed. Soms is er endoscopisch onderzoek nodig om complicaties van de ziekte of de behandeling te voorkomen.

Betrokken behandelaars

Met een chronische darmontsteking bent u de rest van uw leven in wisselende mate afhankelijk van medisch zorg. Dit vraagt om deskundigheid bij de zorgverleners en een goede voorlichting over de ziekte, het medicijngebruik en de gevolgen ervan voor uw dagelijks leven. Om al deze zaken aandacht te geven wordt u afwisselend door de MDL-arts of arts-assistent en de verpleegkundig specialist gezien.