home

Expertisecentrum interstitiële en vasculaire longaandoeningen : wordt gehouden door Polikliniek Longgeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
P2

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.30-16.00 uur

Over dit spreekuur

De afdeling Longgeneeskunde van OLVG is een door de  Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) erkend expertisecentrum op het gebied van interstitiële en vasculaire longaandoeningen, zoals longfibrose, longembolie en pulmonale hypertensie. In Nederland zijn slechts enkele van deze expertisecentra. Patiënten uit heel Nederland kunnen dan ook worden verwezen naar OLVG.

De afdeling Longgeneeskunde van OLVG heeft voor interstitiële en vasculaire longaandoeningen aparte spreekuren. U wordt hierin gezien door longartsen met zeer veel ervaring en kennis op het gebied van deze longziekten. Tevens is er een verpleegkundig specialist werkzaam die gespecialiseerd is in interstitiële longaandoeningen. Zij is de coördinator rondom het zorgproces van patiënten met een interstitiële aandoening.

De longartsen van OLVG zijn betrokken bij de scholing en nascholing van andere longartsen. Zij doen wetenschappelijk onderzoek en werken  samen met andere specialisten in binnen- en buitenland. 

Zo werkt OLVG voor patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek rond longfibrose nauw samen met het Brompton Hospital in Londen, een internationaal vooraanstaand centrum voor de behandeling van longfibrose.  Doordat OLVG meedoet aan internationale studies naar longfibrose zijn nieuwe vormen van therapie in ons ziekenhuis beschikbaar. Voor onderzoek naar en behandeling van pulmonale hypertensie werken we samen met AMC en VUmc.

Longarts Dr. Paul Bresser is lid van de medische adviesraad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland.